Otel konforunda yaşlı kreşi

Hatay'da yaşlılara yönelik açılacak olan Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi, otel konforunda hizmet sunacak. Evlerinden alınacak yaşlılar, gün boyu yapacakları çeşitli atölye çalışmaları ve programların ardından evlerine bırakılacak.

DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Hizmete Erişim Artırılması Projesi (SOHEP) kapsamında, pilot bölgelerden biri olan Hatay'da Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi açılacak. Yeni yapılan 4 katlı binadaki merkezde yaşlılara otel konforunda hizmet sunulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hatay İl Müdürü Ali Sandıkçı, 'yaşlı kreşi' denilebilecek proje kapsamında kurulan merkezde, yaşlıları pasif yaşamdan aktif yaşama dahil etmeyi planladıklarını belirterek, "Hayatın içinde aktif olan vatandaşlarımız, yaş ilerleyince pasif yaşama geçiyor. Pasif yaşama geçen yaşlılarımızda özellikle demans, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarda artış gözlenmekte. Amacımız yaşlılarımızın evde oturan, televizyon izleyen pasif olan gruptan aktif gruba geçmesini sağlayarak sağlık durumlarını iyileştirmek" dedi.

Merkezde ağır engelli olmayan, 60 yaş üzeri yaşlılara hizmet verilecek. Merkez, 18 Kasım'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla açılacak.

HER İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ

Merkeze gidecek yaşlıların evlerinden özel araçla alınacağının altını çizen Sandıkçı, "Yaşlılarımızı her sabah 08.00'de evlerinden özel arabayla alarak merkezimize getireceğiz. Akşam 17.00'ye kadar gününü planlayacağız. Yaşlımızın isteği doğrultusunda halk eğitim merkeziyle ortaklaşa, el sanatları, ebru, resim, mozaik gibi yaşlımızın yapabileceği atölye çalışmaları yürüteceğiz. Yorulan ya da dinlenmek isteyen yaşlımızın dinlenmesi için özel odalar bulunuyor. Ayrıca merkezimizde fizik tedavi görebilmesi için fizik tedavi odası, ilaç ve iğneleri için hemşire, psikolog, bakım ve temizlik personeli bulunuyor" diye konuştu.