ÖSO, Tel Abyad'a yığınak yaptı

TSK, Fırat’ın doğusuna üç aşamalı harekât için sınırın çeşitli noktalarına askeri yığınak yaparken, ÖSO da ilk hedef olan Tel Abyad ve Resulayn’a doğru harekete geçti. 

1

Fırat’ın doğusuna yönelik harekâtta hazırlıklar son aşamaya geldi. Sınırda Mehmetçik tam kıta hazır, eller tetikte emir beklerken, Suriye tarafında da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) harekete geçti. Harekâtın ilk olarak Fırat’ın doğusunda, Tel Abyad’dan Resulayn’a kadar uzanan hatta başlaması beklenirken bu bölgede daha önce Afrin’de görev alan ÖSO güçleri ilerlemeye başladı. Gruplar halinde ilerleyen ÖSO unsurları bölgeyi çembere alıp harekât zamanını bekleyecek. ÖSO unsurları köy köy teröristlerden bölgeyi temizlerken TSK birlikleri de sınır hattından topçu atışı ve son olarak özel birliklerle operasyona dâhil olacak. 

FIRAT’IN BATISINDA GÖZLEM   

ÖSO unsurları ağır silahların da yer aldığı konvoylar halinde Tel Abyad sınırına doğru harekete geçti. Birkaç gün sürecek sevkıyat tamamlandıktan sonra harekâtın buradan başlaması bekleniyor. Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye’nin Cerablus kentindeki ÖSO güçleri, Fırat Nehri kenarında sürekli olarak nehrin karşı tarafındaki teröristlerin hareketliliğini izliyor. ÖSO güçleri, TSK’nın olası harekâtına hazır olduklarını belirterek, bir an önce topraklarının özgürleştirilmesini istediklerini söylüyor.