Osmaniye'de yıkılan binalarda kusur tespit edildi... 4 şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de hasar görerek çöken binalarla ilgili yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 4 şüpheli yakalandı.

AA

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 6 şüpheliden 4'ü yakalandı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, binalarda kusurları ve kolon kesme eylemleri sebebiyle 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve 4 kişinin de yakalandığını açıkladı.

Başsavcı Arısoy yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"06/02/2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depreminde Osmaniye ilinde yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan binalarda/sitelerde tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2023/3064 numaralı dosyasında soruşturma başlatılmış olup yürütülen bilirkişi incelemeleri doğrultusunda bu aşamada 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup 4'ü yakalanmıştır. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir."