Ortak inceleme için kapı açıldı 

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdiğinden beri haber alınamayan Kaşıkçı’nın akıbeti için Riyad ile oluşturulan ortak inceleme grubu, emniyette 2 saat toplantı yaptıktan sonra akşam saatlerinde konsoloslukta çalışmalarına başladı. 

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda, 2 Ekim’den bu yana kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili Türk ve Suudi yetkililer önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 2 saat toplantı yaptı ardından 15 kişiden oluşan heyet, 10 ayrı araçla emniyetten ayrıldı. Akşam saatlerinde binaya ilk önce 4 araçla gelen Suudi heyet girdi. Dışişleri kaynakları, “İçeride tam teçhizatlı bir araştırma yapılacak ve her şey incelenecek” dedi. Heyet, içeride DNA örneği de arayacak. Ayrıca sadece Suudi Konsolosluğu değil, ona çok yakın konsolosluk rezidansı da incelenecek.   

Kral’dan soruşturma emri 

Reuters’e bilgi veren bir Suudi yetkili de “Kral, Kaşıkçı meselesiyle ilgili olarak ve İstanbul’daki ortak ekipten alınan bilgiye dayanarak bir dahili soruşturma başlatılması için emir verdi” iddiasında bulundu. 

Kaşıkçı soruşturmasında konsoloslukta inceleme başlatıldı

Kaşıkçı 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittikten sonra kaybolmuştu. Kaşıkçı’nın öldürülmüş olabileceğinden endişe ediliyor. 

Temizlik ekibi koştu

Dışişleri Bakanlığı’nın konsoloslukta inceleme yapılacağını açıklamasının hemen ardından bir temizlik ekibi binaya giriş yaptı. Sonrasında binaya getirilen çok miktarda temizlik malzemesi çalışanlar tarafından el arabasıyla taşındı.

FLAŞ İDDİA

CNN: Riyad suçu kabul edecek

CNN International, S. Arabistan’ın Kaşıkçı’nın sorgulamada yanlış giden bir durum nedeniyle öldüğünü kabul eden bir rapor hazırladığını iddia etti. Raporda operasyonun üst makam onayı olmadan icra edildiği de belirtilecek.

Pompeo, Selman ile görüşüp Türkiye’ye gelecek

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı hakkında Twitter’dan “Suudi Arabistan Kralı’yla konuştum. Türkiye’yle yakından çalıştıklarını söyledi” şeklinde açıklamada bulundu. Trump, Kaşıkçı’nın öldürülme ihtimaline ilişkin, “Bunlar serseri katiller olabilir. Bunun sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz” dedi. Kral Selman’ın “Kaşıkçı’ya ne olduğu konusunda bir bilgiye sahip olduklarını kesin bir dille reddettiğini” belirten Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya hemen Suudi Arabistan’a gitmesi için talimat verdiğini ve gerekli olması halinde Türkiye’ye de gideceğini söyledi.