Orta Doğu'da gerilim tırmandı... ''İsrail, Lübnan'ı işgale hazırlanıyor''

Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Eray Güçlüer, soykırımcı İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını AKŞAM TV ekranlarında değerlendirdi. Güçlüer, ''Bütüncül baktığımızda İsrail, Lübnan'ı işgale hazırlanıyor. Muhtemelen buna ABD ve Batılı güçler de destek verecekler. Bu süreçte Lübnan'ı zayıflatarak, özellikle Hizbullah'ı zayıflatarak kara unsurları için manevra alanı açmaya çalışıyorlar.'' dedi.

aksam.com.tr

Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Eray Güçlüer, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri AKŞAM TV'den Eda Cabul Işık'a aktardı.

Soykırımcı İsrail'in son günlerde Lübnan'a karşı saldırıları hız kazanırken, bölgesel savaş riskleri de artmaya başladı.

"LÜBNAN'I İŞGALE HAZIRLANIYOR"

Dr. Eray Güçlüer, İsrail'in çağrı cihazları ve telsizlere yönelik gerçekleştirilen saldırılarla Lübnan'ı zayıflatmaya çalıştığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

Bütüncül baktığımızda İsrail, Lübnan'ı işgale hazırlanıyor. Muhtemelen buna ABD ve Batılı güçler de destek verecekler. Bu süreçte Lübnan'ı zayıflatarak, özellikle Hizbullah'ı zayıflatarak kara unsurları için manevra alanı açmaya çalışıyorlar.

"GÜVENLİĞİNİZİ BAŞKA YERLERE EMANET EDERSENİZ SONU FELAKET OLUR"

Güçlüer, gerçekleştirilen dijital terör saldırılarıyla İran'ın ve Hizbullah'ın güvenlik zafiyeti olduğuna dikkat çekti.

Güçlüer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bir taraftan da Hizbullah'ın üst düzey çok sayıda elemanını etkisiz hale getirdiler. Çok büyük bir operasyon bu. Yani basite alınacak bir şey değil. Önemli bir çalışma. Burada hem İran'ın hem de Hizbullah'ın istihbarat zafiyeti olduğunu da görüyoruz. Güvenliğinizi başka yerlere emanet ederseniz sonu felaket oluyor.

"KARA OPERASYONUNA HAZIRLANIYOR"

Soykırımcı İsrail'in Lübnan'ı işgale ve kara operasyonlarına hazırlandığına dikkat çeken Güçlüer, hava saldırılarıyla Hizbullah'ın füze rampalarını hedef aldığını ve telsizlere ve çağrı cihazlarına yönelik saldırılarla Hizbullah'ın güç kaybettiğine dikkat çekti.

Güçlüer, şöyle konuştu:

Çağrı cihazları ve telsizler üzerinden yapılan istihbarat operasyonlarıyla Hizbullah güç kaybetti. Şimdi havadan da saldırılar düzenlenerek saha yumuşatılmaya çalışılıyor. İsrail Lübnan'a bir kara operasyonuna hazırlanıyor. Bunun ne zaman olacağını kestirmek güç. Ama önümüzdeki birkaç yıl içinde Lübnan diye bir devlet kalır mı bilemiyorum.