Ormanlar küllerinden yeşerecek

''Ormanları birlikte yeşerteceğiz'' Tüm orman yangınları söndürüldü. Bakan Pakdemirli, küle dönen alanların yeşertileceğini söyledi. Fırsatçılar çam tohumlarına zam yaptı, uzmanlar uyardı: “Paranızı kaptırmayın.”

ENDER TÜRKKAN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, büyük orman yangınlarının sonuncusu olan Muğla Köyceğiz'deki yangının da söndürüldüğünü duyurarak, "Canımız yandı, nefesimiz yandı. Hep birlikte yeşerteceğiz. Müsterih olun" dedi. 28 Temmuz'dan itibaren 298 orman yangını çıkmıştı.

AKŞAM'a konuşan bir yetkili, ormanların doğal yolla eskiye döneceğini anlattı. Yanan alanların temizleneceğini, kızılçam tohumlarının yeşereceğini belirten yetkili, Muğla'nın buna müsait olduğunu söyleyip "10 bin hektar alandan 9 bini tohum ve fidan dikilmesine gerek olmadan yeşerecek. Belki yüzde 10'luk bölüme fidan takviyesi yapılır. Devletin elinde fazlasıyla tohum ve fidan var. Vatandaş rantçılara itibar etmesin."

YANAN ALANLARDA BU KEZ FİDAN FIRSATÇILARI TÜREDİ

TOHUM RANTÇILARI

Yangın malzemelerine yüzde 600'ü geçen oranda zam yapan fırsatçılar, şimdi de çam tohumu ve fidanlarına el attı. 500 kızılçam tohumunun fiyatı yüzde 100'den fazla arttı, 132 TL'ye çıktı.