Ormanı kurtarırken baraja düştüler

İzmir'de orman yangınına müdahale eden helikopter, su aldığı Tahtalı Barajı'na düştü. 4 kişilik mürettebattan Kırgızistan uyruklu ikinci pilot yaralı kurtuldu; diğerleri aranıyor.

AA- İHA

İzmir Menderes'te önceki gün orman yangını çıktı; alevlere havadan 9 uçak ve 20 helikopterle müdahale edildi. Yangın saatler içinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken helikopterlerden biriyle saat 23.53'te irtibat kesildi; su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlendi.

3'ü Kırgız biri Türk 4 kişilik mürettebatın kurtarılması için jandarma, polis, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri seferber oldu. Kırgızistan uyruklu ikinci pilota ağır yaralı halde ulaşıldı; tedaviye alındı. Arama çalışmaları sabah kadar devam etti, dalgıçlar helikopteri su altında buldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı olay yerinde inceleme yaptı, helikopterin karaya çıkarılması için çalışma başlatıldığını belirtti. Bakan Yumaklı, kayıp 3 kişinin akıbetinin ise belli olmadığını söyledi.

Ekipler, helikoptere ait parçaları böyle topladı.

6 YIL SONRA AYNI FACİA

Tahtalı Barajı'nda 2017'de de su almaya çalışan bir helikopterin kaza kırıma uğramış; 5 kişi hayatını kaybetmişti. Bakan Yumaklı, barajın helikopterler için risk taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Bunların hepsi kara kutu da dahil bütün incelemeler yapıldıktan sonra ortaya çıkacak."

ALANYA'DA YANGIN ALARMI

Antalya Alanya'da Dim Barajı yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle yayıldı, yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Çalışmaları yerinde takip eden Bakan İbrahim Yumaklı, 1 evin yandığını, 17 evin tahliye edildiğini söyledi. Yangına 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinesi ve 363 personelle müdahale edildi.