Orman yakan teröriste çifte müebbet hapis

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında terör örgütü PKK'nın isteği üzerine 100 bin lira karşılığında ormanı yakan İbrahim Soncul, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla'da kundaklama sonucu 87 hektar ormanın zarar görmesine neden olan PKK'lı terörist İbrahim Soncul'un (27) yargılandığı davada karar çıktı. Aydın'da uyuşturucu suçundan tutuklanan Soncul'a ait telefonundan orman yangını görsellerine ulaşıldı. Şüphelinin yurt dışından yaşayan bir kişiye, "Yaktım ama çabuk söndü" mesajı gönderdiği tespit edildi. Soncul'un, 'Tekoşer' adını kullanan PKK'lı kadın terörist ile dağ kadrosunda bulunan akrabası aracılığıyla iletişime geçtiği belirlendi.

100 BİN LİRA ALMIŞ

Suçunu itiraf eden Soncul, "PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir yakınım ormanı yakmamı istedi. Bana yakmam için 100 bin lira verdiler. Yangın sırasında oradaydım ama ben yakmadım" dedi. Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ülke bütünlüğünü bozmak ve terör talimatıyla orman yakmak suçlarında Soncul'a iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 bin gün adli para cezası verildi.