Örgütte 313 sayısını korumuş

Dini duyguları istismar ederek kandırdığı gençleri örgütüne alan Adnan Oktar’ın, Mehdi cemaatinin 313 kişi olması gerektiği için örgütteki bu sayıyı korumaya çalıştığı ortaya çıktı.

Devrim TOSUNOĞLU

İstanbul Mali Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri, Adnan Oktar’ın suç örgütünün diğer benzer yapılarda olduğu gibi dini duyguları istismar ederek kendisine finans sağladığını tespit etti. MASAK raporu ve müşteki ifadelerine göre de tespit edilen bağışların İNFAK usulüyle aktarıldığı kaydedildi. Oktar grubunun özellikle “Mehdilik” kavramı üzerinde sürekli olarak sosyal ve yazılı görsel medyada işlenmesi dikkat çekti. Örgüt mensuplarını Mehdi olduğu konusunda ikna etmiş olan Oktar’ın Mehdi cemaatinin 313 kişi olması gerektiği bu yüzden de bu sayıyı korumaya çalıştığı ortaya çıktı. 

ASKERLİKLERİ İNCELENECEK

Soruşturmada ‘Kardeşler’ ismiyle anılan erkeklere sorulan askerlik sorusu dikkat çekti. Polis, sorgu esnasında ‘Örgüt içerisinde bulunan erkek şahıslara askere gitmemeleri konusunda telkinde bulunulduğu, bir kısım örgüt mensubuna sahte belgelerle çeşitli yollarla askerlik yapmamaları yönünde kanunda bulunan istisnai durumları kullanılarak askerlik görevinden kaçırıldığı müşteki beyanında anlaşılmıştır. Bu yönde yaptığınız faaliyetler kim ya da kimlere talimat verdiğiniz bu yolla askere gitmesine engel olduğunuz kişiler hakkında bilgi veriniz” sorusunu yöneltti. Soruşturma kapsamında Oktar grubu içinde yer alan erkeklerin askerlik yapıp yapmadıkları incelemeye alındığı öğrenildi.

ŞANTAJ DEPOSU BULUNDU

Adnan Oktar’ın Beykoz’da şantaj amaçlı olarak çektiği dijital kayıtların tutulduğu depo bulundu. Depoda bulunan 1 kamyon dolusu 2 bin 500 adet hard disk, bilgisayar, tablet ve cep telefonlarına el konuldu. Şantaj görüntülerinin de bulunduğu dijital materyallerin deşifre edilmesi için Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nde özel ekip oluşturuldu. Oktar’a 353 soru yöneltilirken ifadesi 164 sayfadan oluştu. MASAK raporuna göre Oktar’ın serveti 200 milyon dolar. Oktar’ın kaçmak için kullanmayı planladığı bir yatında Kandilli’de aylarca bekletildiği tespit edildi. Oktar grubundan birinin üzerine kayıtlı olan yata da mali polis el koydu. Oktar’ın sistemine kazandırdığı tüm kediciklerini geçmiş yıllarda âşık olduğu bir kadın tipine benzetmeye çalıştığı öğrenildi.

İFADE VERMEK İÇİN EĞİTİM ALMIŞLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı ile polemiğe giren Adnan Oktar’ın, 2018 Mart ayı itibarıyla tüm üyelerine, polis operasyonu sırasında nasıl davranacakları ve ne şekilde ifade verecekleri yönünde özel eğitim aldıkları öğrenildi.

AİLELERİN EVLERİNE OPERASYON

Soruşturma kapsamında Oktar suç örgütünün yurtdışı yapılanması ve bu yapılanmada yer alan kişilerinde incelendiği ortaya çıktı. Özellikle Türkiye’nin ticari anlamda ikili ilişkilerin yer aldığı ülkelerde yapının devamlarının olduğu soruşturma dosyasında yer aldı. Örgüt elemanlarının, örgüte ait doküman, hard disk, para ve kıymetli eşyalarını ailelerinin evine götürdükleri tespit edildi. Yapılan operasyonlarda gözaltına alının kişilerin ailelerinin evlerinin de arandığı kaydedildi.

İLAÇLARI YAZAN DOKTOR ARANIYOR

‘Kedicikler’ olarak bilinen kadınlara, yeşil reçeteli sakinleştirici ilaçları yazan, Oktar’ın doktoru müridi Muhammet Cihat Gündoğdu her yerde aranıyor.