Organize suç örgütünün silahları sergilendi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen çalışmalar neticesinde gözaltına alınan 35 şüphelinin üzerinden ele geçirilen silahlar sergilendi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 6 ay süren çalışmada gözaltına alınan 35 şüphelinin üzerinde ele geçirilen silahlar sergilendi.

İş adamı kimliğine bürünerek galericilik, arazi, ihale ve inşaat işleri gibi sektörlerde etkili olan ancak haksız kazanç elde etmek amacıyla kasten öldürme, yağma, tefecilik, rüşvet, 6136 Sayılı Kanuna Muhalafeter, ihaleye fesat karıştırma, kasten yaralama ve tehdit suçlarını işleyen suç örgütü deşifre edildi. Tespit edilen suç örgütü lideri ve şüphelilerin adreslerine 300 polisin katılımıyla hava destekli operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 35 şüphelinin üzerinde veya evlerinde ele geçen 29 tabanca ile diğer silah, mühimmatlar emniyette sergilendi. Silahlar arasında altın kaplama bir dikkat dikkat çekti. Emniyette sorgulamaları devam eden şüphelillerin adliyeye yarın çıkarılması bekleniyor.