Ordu ve Muş'ta sel felaketi: Can kayıpları var

Muş'ta etkili olan sağanak sonrası dereler taştı, yollarda su birikintileri oluştu. Birçok ev ve tarım arazilerinin su altında kaldığı bir köyde ise 22 yaşındaki genç kız sele kapılarak hayatını kaybetti. Sağanağın etkili olduğu diğer bir il olan Ordu'da 83 yaşındaki kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

AA

Muş, Ordu ve Erzurum'da etkili olan sağanak sonrası dereler taştı, yollarda su birikintileri oluştu.

ORDU'DA SELE KAPILAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde, şiddetli yağış sonrası oluşan sele kapılan kadın hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, ilçede etkili olan şiddetli yağış sele dönüştü. Bu sırada ilçenin Çay Mahallesi'nde 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, sele kapıldı.

Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Karakoç'un cesedi suya kapıldığı yerin 2 kilometre uzağında bulundu.

Öte yandan Ordu Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, bugün İkizce ilçesine metrekareye 186,7, Çaybaşı ilçesine 78,43, Ünye ilçesine ise 89,8 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezine, 6 su baskını, 10 mahsur kalma ve 1 kayıp ihbarı yapıldığı aktarıldı.

Çaybaşı ilçesinde Hatice Kocakoç'un evinin önünden geçen menfeze düşerek sele kapıldığı ihbarının gelmesi üzerine ekiplerin yönlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AFAD, itfaiye, jandarma, belediye ekipleri olay yerine intikal etmiştir. Kayıp şahsın cansız bedenine ulaşılmıştır. Ayrıca Ünye-İkizce karayolu heyelan nedeniyle kapanmış olup, yol açma çalışmaları Karayolları tarafından yürütülmektedir. Ulaşım tali yollardan sağlanmaktadır. Rusumat çalışmaları belediye ekipleri tarafından devam etmektedir. Yollarda, altyapı ve üstyapılarda hasarlar oluşmuştur. İlgili kurum ve kuruluşlar, yağışların ve sel sularının yol açtığı hasarları giderme çalışmalarını sürdürmektedir."

MUŞ'TA SELE KAPILAN GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

Muş'un Malazgirt ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde akıntıya kapılan 22 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti.

İlçede öğle saatlerinde başlayan sağanak sonrası dereler taştı, yollarda su birikintileri oluştu. Birçok ev ve tarım arazilerinin su altında kaldığı Bahçe köyünde, Nazar Karataş (22), meydana gelen selde akıntıya kapıldı.

Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine bölgeye AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu genç kızın cesedi sudan çıkarıldı. Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram da köye giderek incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Bayram, zararların giderilmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

ERZURUM'DA SEL ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yağış uyarısı yapılan Erzurum ve ilçelerinde öğleden sonra sağanak yağış etkili oldu. Kısa süreli dolu yağışının ardından sağanak hızını artırarak devam etti. Palandöken Dağı'nın arkasındaki Tekman ilçesinin kırsal Dalsöğüt Mahallesinde etkili olan sel nedeniyle bir köprü yıkıldı. Park halindeki iki araç sel sularına kapılarak sürüklendi. Evlerinde mahsur kalan 4 hasta ise AFAD ekiplerinin yardımıyla Erzurum'daki hastanelere götürüldü.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkemizin bazı noktalarında meydana gelen sel felaketine ilişkin açıklama yaptı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Dün, Karadeniz bölgemizde etkili olan yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir" ifadesi kullanıldı.

AFAD'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Samsun ilimizin Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde bazı ev ve işyerleri aşırı yağışlardan etkilenmiştir.

Sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.

Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm grupları teyakkuz halindedir.

Ordu ilimizin Çaybaşı ilçesinde bir vatandaşımızın suya kapılarak hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

BAKAN KURUM'DAN TAZİYE MESAJI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ordu ve Muş'ta şiddetli yağış nedeniyle yaşanan afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlar için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Kurum, "Şiddetli yağış nedeniyle gerçekleşen afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Şiddetli yağış nedeniyle gerçekleşen afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Devletimizin ilgili tüm birimleri şu anda, Ordu'dan Muş'a, Erzurum'dan Kars'a, Samsun'dan Bayburt'a tüm afet bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor.

Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun.