1
Büyük hendek operasyonun aralıksız sürdüğü Sur, Cizre ve Silopi'de 465 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi
Sur'da alanları daralan terör örgütü mensupları bütün evlere patlayıcı yerleştirdi. Polis, güvenlik kuvvetlerini şehit eden keskin nişancıları hedef alıyor. Polis Özel Harekat timleri, boşaltılan ev ve dükkanlarda çay, çeker, sigara gibi ihtiyaçlarını karşılayıp para ve ‘Hakkınızı helal edin' notunu bırakıyor.
Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik başl atılan operasyonlarda örgüte büyük darbe vuruldu. Şırnak'ın Silopi, Cizre ile Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde, açılan hendeklerin kapatılması ve bomba tuzaklı barikatların kaldırılması için sokağa çıkma yasağı ile birilkte asker ve polis tarafından başlatılan müşterek operasyon aralıksız sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı; Cizre'de 261, Sur'da 78 ve Silopi'de 126 olmak üzere toplam 465 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
SİLOPİ'DE CEPHANELİK ÇIKTI
GIDA VE ÇOCUK MAMASI DAĞITILDI
SUR'DA DUMANLAR YÜKSELİYOR
Patlamalarda 3 güvenlik görevlisi yaralandı. PKK'nın keskin nişancıları kaçmak için bitişik olan evlerin arasında geçiş için tünel yaptı. Güvenlik güçleri, özelikle yüksek binalara mevzilenen ve asker ile polisleri şehit eden keskin nişancıları bulunduğu alanları ateş altına alıyor. Sur İlçesi'nde şiddetli silah ve patlama sesleri yankılandı. Etrafı UNESCO listesindeki tarihi surlar ile çevri yerleşim yerinde farklı noktalardan siyah dumanlar yükseldi.
POLİSTEN ANLAMLI NOT
İMAMLAR YÜRÜDÜ
HDP'ye yakınlığı ile bilinen Demokratik İslam Kongresi üyesi imamlar, çatışmalara dikkat çekmek için tekbirlerle yürüyüş düzenledi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve aralarında HDP Milletvekili Hüda Kaya, Nimetullah Erdoğmuş ile Ayhan Bilgen'inde bulunduğu grup Sur'a doğru yürüyüşe geçti. Polis, gruba Dağkapı Meydanı'na çıkan caddenin başına kadar yürümeleri izin izin verince imamlar basın açıklaması yapıp sessizce dağıldı.