Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek... ABD'li milyarderden doların değeri hakkında dikkat çeken açıklama

ABD'li ünlü milyarder Jeffrey Gundlach doların önümüzdeki süreçte değer kaybına uğrayacağını ve yüksek seviyelerde seyreden enflasyonun etkili olacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

ABD'nin milyarder tahvil yatırımcılarından Jeffrey Gundlach, doların dünyadaki değerinin pik noktasına ulaştığını ve bundan sonrasının aşağı yönlü olacağını ileri sürdü. Milyarder iş insanının bu açıklaması doların daha fazla değer kaybedeceği yorumlarına sebep oldu.

Aksam.com.tr'nin CNBC'den aktardığı habere göre, yatırım şirketi DoubleLine Capital'in başkanı Jeffrey Gundlach, maliyetlerden kaynaklanan baskılara atıfta bulunarak ABD'deki mevcut enflasyonun geçici olmadığını ve bunun yerine gelecekte de devam edeceğini gördüğünü söyledi.

Jeffrey Gundlach, geçen Cuma CNBC'deki bir programda yaptığı açıklamada, tüketici fiyatlarındaki enflasyonun 2021 yılına kadar yüksek kalacağını ve en az 2022'ye kadar yüzde 4'ün altına düşmeyeceğini söyledi.

Gundlach, ülkede son 30 yılın en yüksek noktası olan yıllık yüzde 5,4 olarak belirlenen TÜFE'ye işaret etti. Amerikan merkez bankası Fed yetkilileri ise, mevcut fiyat artışlarının geçici olduğunu savunuyor. Yetkililer, tedarik zincirindeki olağanüstü durumların, yüksek talep ve tümü Kovid-19 pandemisi ile ilgili olan işgücü sıkıntısının sebep olduğu konusunda ısrar ediyor.