Onların yaşam hakkı yok mu?

Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadın için, “Onların yaşam hakkını savunuyorum” diyen Kaftancıoğlu’nun, PKK’nın katlettiği siviller için sessiz kalması tepki çekti. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV’de yayımlanan ‘Medya Mahallesi’ programında açıklamalarda bulundu. Paris’te 2013’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan ile ilgili geçmişte yaptığı açıklamaları hatırlatılan Kaftancıoğlu, teröristlerin öldürülmesini kınadığını söyledi. Kaftancıoğlu “Ben bir yaşam hakkı savunucusuyum. Suçu ne olursa olsun herkesin yargılanma hakkı vardır. Ne olursa olsun siz 3 kadını Avrupa’nın merkezinde vahşice öldürüyorsanız ben bunu kınamak zorundayım. Bu kişilerin suçu ne olursa olsun bunu yapmak zorundayım” dedi.  

ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLDÜ 

PKK’lı teröristlerin öldürülmesini  ‘yaşam hakkı’na bağlayan Kaftancıoğlu’nun PKK’nın katlettiği siviller için tek kelime etmemesi dikkat çekti. Kaftancıoğlu geçtiğimiz 15 Temmuz’da Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde anne babasının gözleri önünde terör örgütü PKK’nın döşediği EYP’nin patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ayaz ile 4 yaşındaki Nupelda için tek bir mesaj bile paylaşmadı. 

NEREDE İNSAN HAKLARI 

Kaftancıoğlu Erbil’de restoranda yemek yediği sırada teröristler tarafından kurşunlanarak öldürülen diplomat Osman Köse için de ne bir taziye mesajı ne de bir açıklama yaptı. Son olarak dün Şemdinli’de teröristlerin yola döşediği EYP’yi infilak ettirmesiyle sivil şoför İlhami Çelik can verdi. Sivil ölümlerle ilgili insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden Canan Kaftancıoğlu, Çelik’in katledilmesine de ter bir söz edemedi. 

HDP'yle ortak çözüm süreci

Çözüm süreci ile ilgili de partisi adına açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu HDP’nin ve PKK yöneticilerinin sloganı olan “demokrasi ittifakı”ndan bahsedip şunları söyledi: “Demokrasi İttifakı, İstanbul’da da Türkiye’nin birçok yerinde de hukuk çatısı altında, adalet çatısı altında bir araya gelen ve ortak hak arayışında yan yana durabilen insanların ortaya çıkardığı bir sonuç. Bu yan yana durabilme hali, elbette gelecekte de Kürt sorunu gibi birçok sorunun çözümüne de vesile olacaktır.” 

PKK sivil araca saldırdı

PKK’lı teröristler Şemdinli’de sivil aracın geçişi sırasında yola döşedikleri EYP’yi patlattı. Aracın sürücüsü İlhami Çelik saldırıda hayatını kaybetti.  

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının sivil otomobilin geçişi sırasında infilak etmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, İlhami Çelik yönetimindeki plakası henüz belirlenemeyen sivil otomobilin ilçeye bağlı Yufkalı Köyü yakınlarındaki Zirvin Üs Bölgesi yolundan geçişi sırasında, terör örgütü PKK üyelerince önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamanın etkisiyle sürücü İlhami Çelik hayatını kaybetti. Çelik’in cenazesi, ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

SİLAH ELE GEÇİRİLDİ 

Bu arada Siirt’in Pervari İlçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Pervari İlçesi'ndeki Herekol Dağı’nın Cemikari bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon yapıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle yürütülen operasyonda teröristlere ait 14 mayın, 18 roketatar mühimmatı bulundu. 

Roketin vurduğu ev görüntülendi 

CEYLANPINAR'A Suriye'den atılan ve 6 kişinin yaralanmasına neden olan roketin vurduğu ev görüntülendi. Damda delik oluştuğu, camların kırıldığı gözlendi. 

Turuncu listeye yeni çizik 

Kandil’e yönelik 27 Haziran’daki hava harekatında etkisiz hale getirilen teröristin, turuncu kategoride aranan Murat Gündüz olduğu belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kandil bölgesine 27 Haziran’da hava harekatının düzenlendiği hatırlatıldı. Harekatta, “Terörden Arananlar Listesi’nde turuncu kategorideki “Devran” kod adlı Murat Gündüz’ün etkisiz hale getirildiği bildirildi.