Önceliğim ulaşım ve dönüşüm

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına Eyüpsultan'dan başladı, “İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız” dedi.

İBB adayı Kurum dün sahaya indi. Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni ziyaret eden Kurum, kentteki iki soruna dikkat çekti: "39 ilçede tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Trafik için alternatif güzergahlar yapıp, metro ağını genişleteceğiz."

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına Eyüpsultan'da start verdi. Sabah saat 06.30'da Eyüpsultan Meydanı'na gelen Kurum'u coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kurum, sabah namazını kıldıktan sonra Eyüpsultan Türbesi'nde dua etti. Kurum, daha sonra Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi ile merhum başkan Kadir Topbaş'ın mezarını ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Kurum, "Tecrübemizi birikimimizi İstanbul'a aktaracağız, iş üreteceğiz. Bizi hep sokakta, iş yaparken, çalışırken göreceksiniz. Ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz. Deprem riskini ortadan kaldırırken göreceksiniz" diyerek önemli açıklamalarda bulundu: "Deprem riski için 39 ilçemizde bu çalışmaları yapacağız. Daha önce zaten 81 ilimizde nerede bir afet olsa, nerede bir sel olsa, nerede bir yangın olsa biz tüm ekibimle birlikte orada vatandaşımızın yanındaydık."

RİSKLİ YAPI KALMAYACAK

"Aynı anlayışla 39 ilçemizde çalıştık. Bunu bütün İstanbul'da uygulayacak çalışmaları da belediye başkanı arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla, teşkilatlarımla birlikte yapacağız. İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımlar atacağız. İstiyoruz ki; İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışmaktır. Şu an İstanbul'da 328 kilometre metro hattı hizmet veriyor. Mevcut yönetim bu hattı 2 katına çıkaracağını ifade etmiş olmasına rağmen maalesef bu son 5 yılda sadece 17 kilometrelik metro hattı ihalesi yaptılar. İstanbul'daki bu trafik çilesini bitirebilmek için alternatif güzergahlar, yollar yapmak zorundasınız. Ulaştırma Bakanlığımızın mevcutta zaten İstanbul'da yatırımları var. Bu yatırımlara ilave olacakları Ulaştırma Bakanımızla değerlendirdik. Önümüzdeki süreçlerde İstanbullulara trafik noktasında çok önemli müjdelerimiz olacak. İstiyoruz ki; hem acil eylem planıyla hem 5-10 yıllık planlarımızla birlikte İstanbul'daki trafik sorununu çile olmaktan çıkaracak projeleri ve çalışmaları gerçekleştireceğiz. İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız ki trafik bu anlamda önemli bir adımdır."

MİLLETİMİZ İSTEYECEK, BİZ YAPACAĞIZ

"Biz hep milletimizin zor gününde yanında olduk. Yine İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Uzun süredir İstanbul'u takip ediyoruz, notlar alıyoruz. Uzman arkadaşlarla süreci değerlendirdik. Ulaşım, deprem riski, kentsel dönüşüm sosyal donatı eksiği, yeşil alan eksiğinin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapacağız. Millet isteyecek, biz yapacağız."

Murat Kurum, "Kaynakların arttırıldığı, kaynakların reklama, algıya değil, İstanbulluya harcandığı bir yönetim anlayışıyla 31 Martta geliyoruz" dedi.

İKİ YAKAYA DA BÜYÜK HAYVAN BARINAĞI

Kurum Eyüp'te esnafı ziyaret etti. Bir vatandaşın sahipsiz köpeklerin sorun olduğunu söylemesi üzerine Kurum şu yaıtı verdi: "Konuyu sokak hayvanı ve insan çatışması haline getirmeye gerek yok. Her ilçemizde ve İstanbul genelinde de, yine bir Anadolu bir Avrupa yakasında olmak üzere büyük hayvan barınaklarını inşa edip sokaktaki sahipsiz yavrularımızı bu hayvan barınaklarında bakacağız. Onlara bakacağız, tedavilerini yapacağız, sahiplendireceğiz."

OTOBÜS KIZIMIZI EVİNE KADAR GÖTÜREBİLECEK

Göçmen sorunu ile ilgili soruları yanıtlayan Kurum, "İstanbul'daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız" diyerek şöyle devam etti: "Geçici bir süre için buradalar. Ülkelerindeki savaş bittiği zaman memleketlerine dönecekler. O zamana kadar ülkemizin istihdamına katkı sunuyorlar. Bunu da yönetmek zorundayız. Sokaklar güvenli olacak. Kız çocuğumuz gece yarısı da evine huzurla gidecek. Gerekirse otobüsümüz evine kadar o süreci yürütecek."

BAHÇELİ'DEN TEBRİK TELEFONU

AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, tebrik için arayan MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek, kendilerini bizzat ziyaret edeceğini söyledi. Bahçeli, kısa süre önce yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamasında, Ekrem İmamoğlu'na yönelik sert ifadeler kullanarak şöyle konuştu: "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi hazırlık sürecini dolu dolu geçireceğiz. Ara sıra keyfi isterse boş zamanlarında İstanbul'a uğrayan büyükşehir belediye başkanlarını evine göndereceğiz. Merkezi yönetimle yerel yönetimler tek ses tek yürek olacak. Belediye kaynaklarını bölücülere sevk edilenlerden milletimiz mutlaka hesap soracak."

DESTİCİ'DEN KURUM'A DESTEK

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlere yaklaşılırken AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a desteğini açıkladı. TBMM'de Parlamento Muhabirleri ile bir araya gelen Destici, "Biz İstanbul'da aday göstermeme eğilimindeyiz. Murat Kurum'a hayırlı olsun diyorum" diyerek şunları kaydetti: "Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerle ilgili değerlendirmesi de, genel seçimlerdeki birliğini, gücünü koruyarak seçimlere katılma noktasına çalışma yürütmektedir. AK Parti ve MHP arasındaki görüşmeler uzlaşıyla tamamlanmıştır. Bizimle ve diğer partilerimizle olan görüşmeler de devam etmektedir."

'MUHALEFETİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR'

Murat Kurum'un İBB Başkan adaylığı yalnızca İstanbul ve Türkiye'nin değil, tüm dünyanın gündemine oturdu. Başkan Erdoğan'ın "İstanbul 5 yıl daha kaybetmeyecek" sözleriyle Kurum'un adaylığı dünyaya duyuruldu.

Reuters: "AK Parti Türkiye'nin en büyük şehrinin kontrolünü geri almak için harekete geçti. Kurum, geçtiğimiz şubattaki yıkıcı depremlerde hükümetin verdiği mücadelenin önde gelen isimlerinden biriydi."

AP: "Erdoğan, 'İstanbul muradına kavuşacak' dedi."

Voice of America: Başkan Erdoğan'ın İBB seçimleri için aday olarak gösterdiği Kurum'un, geçtiğimiz şubatta yaşanan depremlere karşı hükümetin mücadelesinde öne çıkan isimler arasında yer aldığı vurgulandı.

Bloomberg: Kurum'un, CHP'nin ikinci dönem adayı olan mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı yarışacağını manşete taşıdı. Haberde Başkan Erdoğan'ın "İstanbul 5 yıl daha kaybedemez" sözlerine dikkat çekildi.

Kathimerini: Murat Kurum'un kentsel dönüşüm programlarındaki deneyiminin, AK Parti'ye İstanbul'da avantaj sağlayacağı belirtildi.