Şehit Ömer Halisdemir kimdir, kaç yaşındaydı? Ömer Halisdemir'in mezarı nerede?

15 Temmuz darbe girişimine engel olmaya çalışan kahraman isimlerden biri de Ömer Halisdemir'di. O gecenin simgesi haline gelen Halisdemir, yarın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün beşinci yılı olması sebebiyle bir kez daha rahmetle anılacak. Peki, Şehit Ömer Halisdemir kimdir, kaç yaşındaydı? Ömer Halisdemir'in mezarı nerede?

Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'un simge isimlerinden biri oldu. 2016 yılında demokrasiye indirilmek istenen darbe milletin azmi ve iradesiyle geri püskürtülmüştü. Bu yıl Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün beşinci yıl dönümü. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi etkisiz hale getiren Şehit Ömer Halisdemir kimdir, kaç yaşındaydı? Ömer Halisdemir'in mezarı nerede?

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir, 20 Şubat 1974 tarihinde Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya geldi. Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde çocukluğunu geçirdi. Okul sonralarında çobanlık yapan Halisdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında olmak üzere çeşitli askeri görevlerde bulundu.

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde askerin içindeki bir grup FETÖ mensubunun darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı 'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür.

Semih Terzi'nin korumaları tarafından Ömer Halisdemir 30 kurşunla şehit edilmiştir. Daha sonra ise askeri darbe yanlısı iki subay öldürülmüş 36'sı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Çeşitli basın kaynaklarında çıkan haberlerde Halisdemir 'in "darbe girişimin seyrini değiştiren isimlerden" biri olduğu ifade edilmiştir.

ÖMER HALİSDEMİR'İN MEZARI NEREDE?

Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindedir.