‘Ölüm'üne kavga!

Trabzon'da Ahi Evren Dede Türbesi'nin yanındaki mezar sahasından yer almak isteyen yüzlerce kişi, deniz manzaralı tepede bir araya geldi. Yoğun talep nedeniyle yer tespiti bir türlü yapılamadı, devamlı tartışma yaşandı; bir kişi hastanelik oldu.

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde Ahi Evren Dede Camii ve Türbesi'nin yanındaki yer alan mezarlık alanına yoğun talep oldu; kısa sürede doldu. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talebini karşılamak için türbenin alt tarafındaki 137 dönümlük alanda yeni mezar yeri yapımına başladı. Trabzonlular, hem Ahi Evren'e komşu olmak hem de deniz manzaralı mezarlık sahibi olmak için sıraya girdi.

'BİZE DE BİR YER DÜŞER'

Yeni mezar yerinden satın almak için dilekçeyle ön talepte bulunanlar, yer tespiti için mezarlığa çağrıldı. Ancak karışıklık nedeniyle vatandaşlar hem kendi aralarında hem de görevlilerle tartıştı; gerilim yükseldi. Bir kişi fenalaştı; ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yer tespitinin mezarlık yerinde kroki üzerinde yapılmasını daha uygun olacağını belirten Namık Kemal Önder ise "Bir karışıklık var görevlileri kimse dinlemiyor. Çok talep var iki liste var, bin kişiden fazla. Listede ismimiz olduğuna göre bize bir yer düşer herhalde" dedi. ◗ İHA

SEÇTİĞİMİZ YERLER DOLU ÇIKTI

Sabah erkenden mezarlığa gelip saatlerce bekle diklerini söyleyen Ahmet Terzi, karışıklıktan yakındı, "Çok talep var" dedi. Bülent Sefa Usta "Görevlinin yanında yerini görüp alma imkânın var. Seçmeye çalıştık ancak seçtiğimiz yerler dolu" diye konuştu.