Ölümden döndüğü 6 günü hatırlamıyor

Nefes darlığı, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden Ahmet Kuvvet, entübe edildi. Doktorun dikkati sayesinde sorunun kalpte olduğu belirlenerek; operasyon geçiren hasta hiçbir şey hatırlamadığı 6 günün sonunda sağlığına kavuştu.

İzmir Bornova'da yaşayan Ahmet Kuvvet (50), 6 Ocak'ta titreme, 39 dereceyi geçen ateş ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Ahmet Kuvvet, kendi başına nefes alamaz duruma geldiği için entübe edilerek, Acıbadem Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın diyabetli olduğunu, 8 yıl önce kalp krizi geçirdiğini öğrenen Uzm. Dr. Alihan Pirim, kalple ilgili bir sorun olabileceği şüphesiyle kardiyoloji uzmanını arayarak bilgi verdi. Dr. Hamed Moghancizadeh hastayı anjiyoya aldı.

Ahmet Kuvvet, "Ayın 6'sı ile 12'si arası benim için kayıp. Hiçbir şey bilmiyor, hatırlamıyorum. Sonuca bakınca gerçekten yaşamam imkansızdı. Doktorlarımız sağ olsun var olsun" diye konuştu.

KARARLARI AİLESİ VERDİ

Hızla karar veren ekibin başarılı müdahalesiyle; anjiyoda üç ana damarın üçünde de ciddi darlık olduğunu saptandı. Süreci anlatan Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Cüneyt Narin, şunları söyledi: "Kalp yetmezliği bulguları üzerine hastanın sağ kasık damarından girerek kalbin önüne kalp destek pompası koyuyor. Bu müdahaleyle önündeki yük azaltılan kalbin daha rahat çalışması sağlanıyor. Ardından by pass ameliyatına karar verdik ve 10 Ocak'ta operasyona aldık. 3 ana, bir yan damar olmak üzere 4 damara by pass yaptık. Hastamız ikinci gün uyandı, üçüncü gün solunum makinesinden çıkarıldı. Kalpteki balon pompa çıkarıldı. 16 Ocak'ta da hastayı servise aldık. Neredeyse yarı koma halinde gelen hastamızı 23 Ocak'ta taburcu ettik. Yapılacak müdahalelerle ilgili hastanın hiçbir şeyden haberi olmadı, tüm süreçlerde kararları eşi, çocukları ve kardeşi verdi."