Olimpiyatlarda bayrağı kim taşıyacak? Türkiye olimpiyatlarda kaçıncı sırada?

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz başlatılan ancak koronavirüs nedeniyle ertelenen Japonya'nın Tokyo kentinde düzenelenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye sıralaması ile bayrağı taşıyacak isimler merak konusu oldu. Peki Olimpiyatlarda bayrağı kim taşıyacak? Türkiye olimpiyatlarda kaçıncı sırada?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni 23 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başladı. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda koronavirüs nedeniyle ertelenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları bu yıl kaldığı yerden devam edecek. İnternet aramalarında yoğunlukla araştırılan konular arasında yer alan "Olimpiyatlarda bayrağı kim taşıyacak? Türkiye olimpiyatlarda kaçıncı sırada?" sorusunun yanıtı haberimizde.

OLİMPİYATLARDA BAYRAĞI KİM TAŞIYACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka'nın taşıyacağını duyurdu.

23 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek açılış töreninde Türk bayrağını kafilenin en genç kadın ve erkek sporcularının taşıyacağını belirtti.

Organizasyonda 200 metre sırtüstünde havuza girecek 18 yaşındaki Berke Saka ile 400, 800, 1500 metre serbest stilde yüzecek 16 yaşındaki Merve Tuncel, açılış töreninde kafilenin en önünde yer alacak.

TÜRKİYE OLİMPİYATLARDA KAÇINCI SIRADA?

Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek takımların belirleneceği, Olimpiyat Oyunları'nın kura çekimi 20 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilmişti.

A Mili Erkek Basketbol Takımımız'ın da bulunduğu, Dünya'nın en iyi takımları sırlaması da FIBA tarafından paylaşıldı. Türkiye bu listede 15. sırada yer alarak yerini korurken, listenin zirvesinde ABD yer aldı.

TÜRKİYE EN ÇOK MADALYAYI HANGİ OLİMPİYATTA KAZANDI?

Türkiye'nin en başarılı olduğu olimpiyat oyunları Roma 1960 oldu. Toplam 55 sporcuyla katıldığı ve en çok altın madalya kazandığı Roma Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye 7 altın, 2 de gümüş madalya elde etti. Türkiye en çok madalyayı ise 3 kez olimpiyatlara ev sahipliği yapan Londra'da kazandı.

TÜRKİYE'DE OLİMPİYATLAR İLK KİM TARAFINDAN BAŞLATILMIŞTIR?

Bunlardan Selim Sırrı Tarcan, daha sonra Türk beden eğitimi ve spor yüksek okullarının babası, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin ilk Türk temsilcisi olacak; Aleko Mulos Bey de Londra 1908 Olimpiyat Oyunları'na katılarak Osmanlı Devleti'ni Olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu unvanıyla tarihe geçecekti.

TÜRKİYE OLİMPİYATLARDA HANGİ DALLARDA YARIŞIYOR?

Bu yıl 32'inci kez düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda Türk olimpiyat takımı, atletizm, güreş, halter, tekvando, boks, voleybol, cimnastik, basketbol, badmington, yüzme,yelken, masa tenisi, okçuluk, atıcılık, judo ve bisiklette mücadele edecek.

TÜRKLER İLK DEFA HANGİ OLİMPİYATLARA KATILMIŞTIR?

Dünyanın en büyük uluslararası spor organizasyonu olan olimpiyatlara Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak ilk defa 1924 yılında Paris'te katılmıştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında diplomatik yalnızlıktan kurtulma ve tanınma mücadelesi veren yeni Türk Devleti olimpiyatları iyi bir propaganda aracı olarak görmüştür.

OSMANLI DEVLETİ İLK KEZ NET OLARAK HANGİ OLİMPİYATLARA KATILMIŞTIR?

Türkiye (Osmanlı Devleti), resmi olarak katıldığı ilk olimpiyat oyunu olan 1912 Yaz Olimpiyatları'nda, yönetici olarak Selim Sırrı Tarcan ile iki atlet Vahram Papazyan ve Mıgırdiç Mıgıryan ile temsil edildi.

DÜNYADA İLK OLİMPİYATLAR NE ZAMAN NEREDE YAPILDI?

OLİMPİYAT OYUNLARININ TARİHÇESİ

Günümüzde modern Olimpiyat Oyunları olarak anılan olimpiyatların kökeni, Antik Yunan'da Tanrı Zeus adına düzenlenen şenliklere dayanıyor. M.Ö. 776 yılında Yunanistan'ın Olimpia bölgesinde Sparta Kralı Likorgos'un önerisiyle yapılan şenlik, tarihin ilk olimpiyat oyunları olarak anılıyor.