Öldüren kazadan Mısır'a kaçış

İstanbul Kemerburgaz'da lüks cipiyle emniyet şeridinde 5 kişiye çarpıp birinin ölümüne neden olan 16 yaşındaki T.C.'nin, annesi yazar Eylem Tok tarafından kazanın olduğu gün Mısır'a kaçırıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'da 1 Mart günü Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25), İbrahim Gümüş (27), ATV'leri ile geziye çıktı ancak araçlardan biri arızalandı. Kemerburgaz yolunda emniyet şeridinde duran arkadaşlar ATV'yi tamir etmeye çalıştı. Bu sırada yazar Eylem Tok ve doktor Bülent Cihantimur'un 16 yaşındaki oğlu T.C.'nin kullandığı lüks cip, 5 arkadaşa çarptı.

ANNESİ ARABAYLA KAÇIRDI

Kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde hayatını kaybederken dört kişi ise hastaneye kaldırıldı. Lüks cipi kullanan T.C. arkadaşları ile birlikte arkadan gelen annesinin aracına binerek olay yerinden kaçtı. Kazazedelerin cep telefonlarını yanına alan Eylem Tok'un aynı gece saat 04.30 sıralarında oğlu ile birlikte Mısır'a kaçtığı ortaya çıktı. Polis, Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin iadesi için

Mısırlı yetkililerle iletişime geçildiğini açıkladı.

'KORKTUM VE KAÇTIK'

Kaza nedeniyle korktuğunu belirten Eylem Tok geri döneceklerini söyledi. Tok yaptığı yazılı açıklamada; "Oğlum olaydan sonra kaçmadı, yardım etti, ancak ben başına bir şey gelir diye çok korktum. Ne olduğunu anlayana kadar yurt dışına çıkarmak istedim. Mağdurun öldüğünü bilmiyorduk. Oğlum, 'Türkiye'ye dönelim, cezam ne ise çekeyim, ben bir aileyi dağıttım' diye ağlıyor. Dönüp adalete teslim olacağız" dedi.

Eylem Tok ve oğlu T.C., A.C.S. isimli kadın tarafından havalimanına bırakıldı.

İşlemlerini yapan anne-oğul daha sonra kontrol kapısından geçti. İkilinin rahat tavırları dikkat çekti.

Eylem Tok ve oğlu, saat 04.30'da Mısır'a giden uçağa binip ülkeyi terk etti.

Bir hafta önce açılışını yaptığı bir sergide konuşan Eylem Tok, tüm dünyanın iyiliği için savaşmış insanların mirasının, kendilerine emanet olduğunu söylemişti.

AKŞAM, kaza haberini 4 Mart'ta duyurmuştu.