Öldüren ihmale 450 bin TL tazminat

Burun ameliyatında vefat eden Kübra'nın doktorunun tıp kurallarına uymadığı saptandı. Hastanenin aileye 450 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 17 Ocak 2017 günü burun ameliyatına giren Kübra Özüberk (17), beyin kanaması geçirip vefat etti.Kızlarının ölümüyle yıkılan Oya ve Ümmet Özüberk çifti şikayetçi oldu. Tazminat davasını karara bağlayan Gaziantep 2. İdare Mahkemesi, kusurlu bulunan hastanenin acılı aileye yasal faiziyle birlikte 300 bin lira maddi, 150 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

HATALI MÜDAHALE

Gerekçe olarak da Adli Tıp raporundaki şu tespit gösterildi: “Ameliyatı gerçekleştiren hekimin uygulamalarının tıp kurallarına uygun olmadığı oy birliği ile mütalaa olunur.” 

ANNE BABADAN İSYAN: DAVA 3 YILDIR BEKLİYOR

Üniversite tarafından başlatılan soruşturma tamamlanmadığı için ceza davasıyla ilgili yargılamanın başlayamadığını söyleyen Özüberk çifti şöyle konuştu: “Üniversitenin dava dosyasını tamamlayıp, adliyeye gönderilmesini bekliyoruz. Doktor hakkında henüz hiçbir şey yapılmadı. Sorumlular cezasını çeksin, içimiz soğusun.”