Olaylı otelde olaylı tahliye! Camları bile sökmüşler

Ataşehir'de bina sahibinin, amacı dışında kullanıldığını öne sürerek kiracısını satırla tehdit ettiği otel, mahkeme kararıyla boşaltıldı. Mal sahibi, işletmecinin binaya 2 milyon liralık hasar verdiğini iddia etti.

Akşam

Ataşehir'de 3 yıl önce yurt dışından gelecek yakınları için otel açacağını söyleyen Şefik Y., 6 katlı binayı Suat Çalışır'dan kiraladı. İddialara göre Şefik Y., oteli başka amaçla kullanmaya başlayınca çevre esnafın şikayeti üzerine mülk sahibi Suat Çalışır, kendisinden binayı tahliye etmesini istedi. Şefik Y., boşaltmayınca geçtiğimiz yıl oteli satırla basan ve tehditler savuran Suat Çalışır ardından tahliye davası açtı.

BİNAYI TALAN ETTİLER

Mülk sahibi Suat Çalışır, tahliye davasını kazandı ve bina mahkeme kararıyla boşaltıldı. Tahliyenin ardından binaya gelen mülk sahibi, kapıların kırıldığını, duvar ve tavanlara zarar verildiğini, camların söküldüğünü gördü. Çalışır 2 milyon liralık maddi hasar oluştuğunu ileri sürdü.

DAVA AÇACAĞIZ

Bina sahibi Suat Çalışır'ın oğlu Baran Çalışır, "Binayı ahlak dışı işlerde kullandıklarını görünce yasal yollara başvurarak tahliyelerini sağladık ancak son bir yıldır kira alamadığımız gibi bu süreçte elektrik ve suyu da kaçak kullanmışlar, bunları da biz ödemek zorunda kaldık. Binaya kasten zarar verdiler" diyerek yeni bir hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

İşletme sahiplerinin duvarlara verdiği zarar böyle görüntülendi

Binanın harabeye döndüğünü söyleyen mülk sahipleri, "Böyle insanlık olmaz" dedi.