Olağanüstü itirazlar masada, gözler YSK'da

YSK, İmamoğlu'nun mazbatasını almasının ardından AK Parti ve MHP'nin 'seçimde usulsüzlük' yapıldığına dair olağanüstü itirazlarını değerlendirmek amacıyla ilk toplantısını yaptı.

1

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul’da CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasıyla beraber AK Parti’nin birleştirilen İstanbul ve Büyükçekmece için olağanüstü itirazı ile MHP’nin önceki gün yaptığı olağanüstü itirazları görüşmek üzere toplandı. Sadece İstanbul itirazı için YSK’ya 3 bavul dolusu delil, 50 sayfalık dilekçe ve 15 ek belge sunuldu. Kurul üyelerinin delilleri inceleme süresinin 2 ile 4 gün süreceği ifade ediliyor. Öte yandan başvurunun Kurul gündemine alınmasından önce Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nün sistem üzerinden ön çalışma yaptığı öğrenildi. 

HDP'NİN KHK İTİRAZINA RET

YSK, KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmemesi, mazbataların en çok oy alan ikinci adaya verilmesi yönündeki HDP’nin yaptığı itirazı reddetti. 

AK Parti’den 'mazbata iptal edilsin' başvurusu 

AK Parti, Maltepe İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan İlçe Birleştirme Tutanağı’nın hukuksuz olduğu, buna dayanarak hazırlanan İl Seçim Birleştirme Tutanağı’nın da geçersiz olacağı iddiasıyla İl Seçim Kurulu’na başvurma kararı aldı. Başvuruda, İmamoğlu’na hukuksuz şekilde mazbatasının teslim edildiği belirtilecek.