Okulların taleplerine tasarruf reddi...CHP'li belediyelerin maskesi düştü

Türkiye genelinde okullarda temizlik sorunu varmış gibi algı oluşturarak okullara belediye işçilerini göndermeye çalışan Ankara'nın CHP'li belediyeleri; son bir yılda okullardan gelen yardım taleplerini, “Tasarruf tedbirleri var, yardım edemeyiz” diyerek reddetmiş!

Akşam Gazetesi

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara'daki bazı okullara sağladığı hijyen desteğini bir PR faaliyeti haline getirdiği ortaya çıktı. "Okul müdürlerine 'Belediyeden hiçbir şey istemeyin' mesajı gönderilmiş. Temizlik için talepte bulunan 271 okuldan 113'ü talebini geri çekti" açıklaması yapan Yavaş'ın daha önce okullardan gelen talepleri reddettiği öğrenildi.

AĞAÇ BİLE DİKMEMİŞLER

Farklı belediye sınırları içinde bulunan okulların, otların temizlenmesi, okul bahçesi bakımı, bahçe tel örgü ve bakımı, çocuk oyun grubunun bakım ve onarımı, ağaçların budanması, çevre düzenlemesi, kurumuş ağaçların kesilmesi, mobilyaların bakım ve onarımı, oturma bankı ve çardak ihtiyacı, okul bahçesine ağaç dikimi, okulun su deposunun ilaçlanması gibi yüzlerce talebi CHP'li belediyeler tarafından reddedildi.

Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; Çankaya, Keçiören, Etimesgut olmak üzere CHP'li belediyeler okulların bu taleplerini reddederken, 'tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan çevre düzenleme, ağaç kesim/budama, ot temizliği gibi saha çalışmalarımızda kısıtlamaya gidilmiştir', 'imkan dahilinde olmadığından', 'iş yoğunluğu sebebiyle', 'stoklarımızda yeterli miktarda bulunmadığından', 'talepler sorumluluk kapsamı dışında olduğundan değerlendirmeye alınmamıştır' şeklinde resmi yazı gönderdekleri ortaya çıktı.

ÖNCE MAZGAL TEMİZLENSİN

Başkentliler ise, Mansur Yavaş'ın yönettiği başkent Ankara'da son 5 yılda 7 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini belirterek, belediyenin önce mazgalları temizleyerek kendi işini yapması gerektiğini belirtti.

'ÜRÜN TEDARİKİNDE KISITLAMAYA GİDİLDİ'

Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi'nin, Mansur Yavaş'ın yönettiği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden okul bahçesine dikilmek üzere talep ettiği 25 adet ağaç talebine, 16.08.2024 tarihindeki cevabi yazıda "Tasarruf tedbirleri kapsamında Daire Başkanlığımızca yapılan ürün tedariklerinde kısıtlamaya gidilmiştir. Bu nedenle bahse konu talep değerlendirmeye alınamamıştır" şeklinde reddedilmesi dikkat çekiyor.

İŞTE O TALEPLER