Okulların hijyeni TSE'ye emanet

MEB ile protokol imzalayacaklarını belirten Sanayi Bakanı Varank, “Eğitim-öğretim faaliyetlerinin güvenilir, kontrollü, sürdürülebilir ve hijyenik ortamda gerçekleştirilmesini amaçladık” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) 59’uncu Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Varank, TSE’nin okullar ve eğitim kurumları için hazırladığı Covid-19 hijyen kılavuzuna ilişkin bilgiler verdi. Okullarda yüz yüze eğitimin sürdürülmesi için başlattıkları çalışmaların tamamlandığını ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzalayacaklarını açıklayan Varank, şunları söyledi:

UZMAN ÖNERİLERİ BİRLEŞTİ

“Enstitümüzün saha tecrübesini, MEB uzmanlarının önerileri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları, UNESCO ve OECD tarafından yayınlanan kriterlerle bir araya getirdik. Nihai çıktımız, ‘Eğitim Kurumları İçin Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ oldu. Protokol, eğitim-öğretim faaliyetlerinin güvenilir, kontrollü, sürdürülebilir ve hijyenik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlıyor.”