Okul başarısına MEB'den sıkı takip

MEB, okullardaki başarı oranlarını ölçmek için yeni bir sistem kuruyor. Yeni projeyle düşük seviyede gelişim gösteren okullar analiz edilecek, gerekli önlemler alınacak.

Akşam

12. Kalkınma Planı kapsamında, okul bazlı performans değerlendirme sistemine geçilerek düşük seviyede gelişim gösteren okullar için gerekli önlemler alınacak. Böylece öğrenciler arasındaki başarı farkı ile okullar arasındaki nitelik farkı azaltılacak, tüm okullarda nitelikli ve kapsayıcı eğitim hizmet sunumu sağlanacak. Okul bazlı performans değerlendirme sisteminde uygulanan telafi edici ve destekleyici yetiştirme programları için etkin izleme ve değerlendirme sistemi kurulacak, bu programlar öğrenci ihtiyaçlarını dikkate alacak şekilde yeniden yapılandırılacak.

E-ÖĞRENCİ DOSYASI YAPILACAK

Her öğrencinin akademik ve sosyal faaliyetlere ilişkin kaydının tutulduğu ve öğrenme sürecinin kademeler arasında izlenmesini sağlayan e-öğrenci dosyası oluşturulacak. Destekleme programlarına öğrenci yönlendirmeleri etkin hale getirilecek. Bireyin gelişimini temel alan ve uzun vadeli öğrenme sürecini de içeren ölçme ve değerlendirme sistemi oluşturulacak. Ölçme ve değerlendirmede, bilgi ve iletişim teknolojileri aktif olarak kullanılacak. Ulusal izleme araştırmaları için mevzuat altyapısı oluşturulacak.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK

Yeni sistemle çocukların kaliteli, evrensel, ücretsiz eğitime erişimlerinde fırsat eşitliği sağlanacak.