Oğuzhan Uğur'dan asrın felaketinde algı çalışması... ''Kahve masalarında çözüm olmaz''

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinde Oğuzhan Uğur, yaşanan felaket üzerinden algı çalışması yürütmüştü. 24 TV ekranlarında yayımlanan ''Esas Mesele'' programında konuşan Akşam Gazetesi Yazarı Taceddin Kutay, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kutay, ''Levent'teki bürolarında ellerinde kahveleriyle sabahlara kadar çalışıyoruz diyenler, sahaya inip gerçek durumu görmeli.'' dedi.

KÜBRA ŞENAL

11 ili etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Oğuzhan Uğur ve ekibi, 'barajlar patladı', 'bölgede arama kurtarma çalışmaları aksıyor' şeklindeki paylaşımlarla halkı korku ve paniğe sürüklemişti.

Murat Özer'in sunumuyla 24 TV ekranlarında yayımlanan Esas Mesele programında, yapılan algı çalışması felaketin yıldönümünde gündeme getirildi.

Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Taceddin Kutay, sosyal medyada ve kamuoyunda "deprem için çalışıyoruz" diyen bazı kişilerin hala sahayı ziyaret etmediğini belirtti. "Bir yıl geçti, gidin insanları görün" ifadelerini kullandı.

"KAHVE MASALARINDA ÇÖZÜM OLMAZ"

Oğuzhan Uğur ve Athena Gökhan gibi isimlere gönderme yapan Kutay, "Levent'teki bürolarında ellerinde kahveleriyle sabahlara kadar çalışıyoruz diyenler, sahaya inip gerçek durumu görmeli" dedi.

"AHKAM KESMEK YERİNE SAHAYA GİDİN"

Kutay, bölgedeki insanların yaşadığı durumun net olduğunu ve sahaya inen herkesin misafirperverlikle karşılanacağını söyledi. Piyasada her konuda fikir beyan eden kişilere çağrıda bulunarak, "Ahkam kesmek yerine sahaya gidin" dedi.