Öğretmenlik yürekle yapılır

Türkiye'nin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenler, ülkenin geleceği için her zorluğu aşarak durmadan çalışıyor. Kimi görmeden gönül gözüyle, kimi ayakları tutmasa da yürek gücüyle Türkiye'nin geleceğini yetiştiriyor.

ENGEL TANIMADI

Kayseri Develi'de yürüme yetisini 2 yaşında kaybettiği için ilkokul 3. sınıfa kadar okula eşek sırtında bazen de emekleyerek giden 45 yaşındaki Ahmet Baldık, öğretmenlik mesleğini 22 yıldır sürdürüyor. Matematik Öğretmeni Baldık, "Matematik, engelimi unuttuğum tek alan. Başucumda hep matematik kitabı vardır. Engelliliğimi sınıfıma girdiğimde tamamen unutuyorum" dedi.

FATMANUR'A IŞIK TUTUYOR

Doğuştan görme engelli olan 31 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Gülay Girgin, Torbalı Hasan Salih Çetinel İlk- okulu'nda öğrenim gören ve kendisi gibi doğuştan görme engeli bulunan Fatmanur Eşiyok'a eğitim verip Braille alfabesini öğretiyor. Girgin, "Braille alfabesini öğrendikten sonra artık diğer arkadaşlarıyla eğitim alabilir" dedi.

KANSERİ SEVGİYLE YENDİ

Aydın'da 7 yıl önce yakalandığı meme kanseriyle mücadelesinde öğrencilerinin videolu destek mesajlarıyla moral bulan ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşan ilkokul öğretmeni 44 yaşındaki Feride Öztekin Öğretmenler Günü'nde de evinin önünde düzenlenen sürpriz kutlamayla mutluluk yaşadı.

ÇOCUKLARI İÇİN EMEKLİ OLMUYOR

Düzce'de görev yapan görme engelli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Sabri Ergin, emekliliğe hak kazanmasına rağmen mesleğinden ayrılamadı. 54 yaşındaki Ergin, evliliğinde evlat sahibi olamadı ve öğrencilerini adeta çocuğu gibi bağrına bastı. Kaynaşlı İlkokulu'nda görevli Ergin, "Çocuklardan kopamadım. Öğretmenlik gözle kulakla yapılmıyor. Öğretmenlik gönülle, yürekle yapılır" dedi.

KORİDORDAN SINIFLARA

Edirne'de yaşayan edebiyat öğretmeni Elif Ağaç, atanana kadar okullarda temizlik personeli olarak çalıştı. Hayalinden hiç vazgeçmeyen Ağaç, bu yıl Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne atandı, "Hiç kimse hayalinden vazgeçmesin" dedi.

ATA'NIN HUZURUNDA CUMHURİYET SÖZÜ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilin öğretmenleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Tekin, "Yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimiz, köklü tarihimizden aldığı güçle, sizin çizdiğiniz yolda evlatlarımızı vatan, millet ve Cumhuriyet sevgisiyle yetiştirmeye, ilmin ve irfanın rehberliğinde aydınlatmaya devam edeceklerdir" dedi.