Öğretmenleri depreme Japonlar hazırlayacak

Japonya, ''Okullarda afetten korunma'' yöntemleri konusunda Türkiye’ye eğitim desteği verecek. Türk öğretmenler Japonya’da “Afet Önleme Eğitimi” alacak, bilgileri öğrencileriyle paylaşacak. 

Doruk ÇAKAR / ANKARA 

Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde Ege bölgesinde art arda yaşanan depremler, İstanbul'da aşırı yağışların sebep olduğu su baskını ve olası deprem senaryolarını dikkate alarak, ilk ve orta öğretim müfredatlarını "afetler" konusunda içerecek şekilde genişletme kararı verdi. 

Eğitimler 2020'ye kadar 

Bu kapsamda, “Okul Tabanlı Afet Eğitimi” projesi için Japonya ile bir protokol de imzalandı. İki ülkenin yetkilileri arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda, Türkiye’deki okullarda verilecek afet eğitim çalışmaları planlandı. Proje kapsamında Japon yetkililer Türk öğretmenlere eğitim verecek. Önümüzdeki yıldan başlayarak 2020’ye kadar 45 ilk ve orta okul öğretmeni Japonya’daki kurumlarda afet eğitimi alacak. 

Bilgileri meslektaşlarına aktaracaklar 

 “Okul Tabanlı Afet Eğitimi” ve “Afet Önleme Eğitimi” başlığı altında eğitim alan öğretmenler, buradaki tecrübe ve bilgileri Türkiye’deki meslektaşları ve öğrencilerle de paylaşarak yaygınlaştıracak. İmzalanan protokol ve öğretmenlere verilen eğitimler doğrultusunda müfredatlarda yer alan afetten korunma yollarına ilişkin konular da güncellenecek.