Oğluyla aynı davada yargılanacak

Soma faciasında Alp Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için açılan davanın oğlu Can Gürkan’ın da yargılandığı ana davayla birleştirilmesine karar verildi.   

Soma'da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen faciada, 301 madencinin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan adli soruşturmada, haklarında 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 46 sanığın yargılanmasına, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 34 gün sonra yeniden devam edildi. 

15 yıl hapsi isteniyor 

Duruşma öncesinde, sivil toplum kuruluşları üyeleriyle yürüyen Somalı işçilerin aileleri, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ramazan Doğru katılmadı. Hakim Esra Dokur'un mahkeme dosyasına konulan yeni belgeleri okumasından sonra son bilirkişi raporundaki suçlamalardan dolayı haklarında bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin patronu Alp Gürkan ve 5 kişinin ana davada yargılanmasına karar verildi. Sonra da bu 5 kişinin daha önce çeşitli mahkemelerde talimatla verdikleri ifadeler okundu.