ÖGG sonuçları açıklandı mı? 91. ÖGG sınav sonuç sorgulama sayfası!

ÖGG sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Nisan ayından düzenlenen Özel Güvenlik 91. Temel Eğitim ve 67. Yenileme Eğitimi Sınav sonuçları yoğun olarak araştırılıyor. Silahlı ve silahsız müracaat için temel şartlar farklılık göstermektedir. Peki, ÖGG sonuçları açıklandı mı? 91. ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün mü?

ÖGG sonuçları yoğun olarak araştırılan konular arasında yer aldı. Özel Güvenlik Görevlisi olacak adayların katılım sağladığı sınavın sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı resmi sayfasında açıklanacak. Silahlı müracaat için en az 21 yaşında ve liseyi bitirmiş olma şartı aranmaktadır. ÖGG sonuçları açıklandı mı? 91. ÖGG sınav sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖGG SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖGG sonuçları bugün açıklandı. Sınav sonuçlarına Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı resmi sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

ÖGG SONUÇLARI IÇIN TIKLAYINIZ

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELER?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için, Özel Güvenlik Eğitim Kurumunda aşağıda detayları yazılı eğitim programına iştirak etmeniz ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 5 veya 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına girmeniz gereklidir.

Bu sınavlardan 60 puan alarak sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Kazanamadığınız takdirde birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcınızı ödeyerek girme hakkına sahipsiniz. 4 sınavın sonunda sınavı geçemeyenler, yeniden kayıt yaptıracak ve bütün işlemleri yenileyeceklerdir.

- Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir.

- Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.

- Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olma

SINAV İTARAZI NASIL YAPILIR?

Sınav Değerlendirme, Yazılı Sınav Sorularına ve Yazılı Sınav Sonucuna İtiraz: Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerinesınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 15 TL ücret yatıracaklardır.

Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra Başkanlığımızın "www.egm.gov.tr/ozelguvenlik" web adresinde yer alan "ÖzelGüvenlik Personeli/Aday" uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak itirazaçıklamasını belirttikten sonra adayın itiraz kaydı oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca banka hesabınayatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerineteslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET'e yapacaktır.