O gün evin elektriği varmış

Kılıçdaroğlu'nun “Faturalarını ödeyemedikleri için elektrikleri 4 aydır kesik” denilen aileye yaptığı zirayetteki ‘karanlık oyunu', Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez aydınlattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önceki gün Ankara Keçiören Karakaya Mahallesi'nde bir aileyi ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu'nun faturayı ödeyemediği için elektriği kesik olduğu iddia edilen aileyi ziyareti esnasında sigorta kutusunun hafif açık şekilde duruyor olması dikkat çekmişti. Yapılan incelemede, abonenin 23 Nisan itibari ile borç nedeniyle elektriğinin kesik olmadığı ve kaçak kullanımının bulunmadığı tespit edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından söz konusu olaya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?"

Kılıçdaroğlu ise, Bakan'ın açıklamalarının kendi evi ile ilgili olduğunu zannederek cevap verdi.

Aile, doğalgaz ve pandemi yardımı almış

Keçiören Kaymakamlığından açıklama yapıldı: "Abonenin elektriğinin iddia edildiği gibi 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, 5 gün sonra ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı, 2021 yılında 2 kez pandemi desteği, 2022 Şubat ayında da doğalgaz için 381 TL destek sağlandığı anlaşılmıştır."