O gece MİT Müsteşarı ile görüştüm

Kültür Bakanı Nabi Avcı, teröristlerin darbe girişiminde bulunduğu gece MİT Müsteşarı Fidan ile görüştüğünü ve tavsiyesi üzerine İstanbul'da tur attığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlattı. İstihbarat konusunda eleştirilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile o gece görüştüğünü anlatan Bakan Avcı, "Sakarya'dan İstanbul'a hareket ettik. Bir gazeteci arkadaşım köprüde olup bitenlerle ilgili haber almak için sordu. Ben de öyle öğrendim. Daha sonra Hakan Fidan'ı aradım böyle bir hareketlilik var diye. Ne yapmamı tavsiye ettiğini sordum, bana "Hemen yerini değiştir" dedi. İstanbul'da sokaklarda dolaştık. Anladığım kadarıyla MİT ilk olarak bu olayı MİT yerleşkesine ve Genelkurmay Merkezi'ne bir harekat olarak algıladı. Bunu bir bilgi olarak söylemiyorum” dedi. 

ABD İÇİNDE BİR GRUP 

Bakan Avcı, teröristbaşı Gülen’in iadesiyle ilgili olaraksa, “Benim anladığım kadarıyla Amerikan yönetiminin içerisinde de hatta istihbarat biriminin içerisindeki bir grup buna oynamış" dedi.