'O gece hâlâ rüyalarıma giriyor!'

15 Temmuz gecesi köprüye ilk ulaşanlardan biri olan ve 800 kişiyle birlikte yürüyan Zekeriya Yaşar, o gecenin hâlâ rüyalarına girdiğini belirterek yaşadıklarını anlattı...

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin açtığı ateşle ayağından vurularak gazi olan Sinoplu Zekeriya Yaşar (41), o geceyi anlattı. 800 kişiyle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüdükleri o gecenin hâlâ rüyalarına girdiğini belirten Yaşar, şunalrı anlattı:

“O dönemler Üsküdar’da ikamet ediyordum. Üsküdar Belediyesi’nde inşaat işleri bölümünde çalışıyordum. 15 Temmuz gecesi, kapının önünden tankların geçtiğini gördüm ve bir anda kendimi sokağa attım. Yaklaşık 800 kişiliyle birlikte köprüye yürüdük, köprüye ilk gidenler de bizlerdik”.

BACAĞI 15 YERDEN KIRILDI

“Aramızda 20-25 metre mesafe vardı. Sadece taciz ateşleri yapılıyordu. ‘Türk askeri hiçbir zaman bayrağa ateş açamaz’ dedik ve önümüze bayrağı açtık, yürümeye devam ettik. Sonra bize doğru ateş etmeye başladılar. O sırada yanımızda olan genç bir kadın hayatını kaybetti. O anları hiç unutamıyorum bazen rüyalarıma giriyor. O gece köprüde ben de vuruldum, mermi bacağıma isabet etti. Kasık ve diz arasındaki kemikte 15 parça kırık meydana geldi. Atardamar ve toplardamar koptu. Hamdolsun şimdi sağlığım çok iyi, son bir ameliyat daha olacağım. Şu an yürümede biraz engelim var.”