NYT'nin kamerasından Yunan zulmü

Yunanistan'ın göçmenlere uyguladığı zulmü bu kez Amerikan gazetesi New York Times görüntüledi. Aralarında bebeklerin de olduğu 12 göçmen maskeli kişilerce minibüsten tekneye; sonra da bir bota bindirilerek Türk karasularına itildi.

HABER MERKEZİ

Yunanistan'ın göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelesi bu kez New York Times Gazetesi tarafından görüntüledi. 11 Nisan'da kaydedilen video, gazetenin internet sitesinde ana sayfada yayınlandı.

Midilli'nin güneyindeki küçük bir koya yanaşan işaretsiz minibüsten 2'si bebek 12 göçmenin kar maskeli iki kişi tarafından indirildiği; sonra da sürat teknesine bindirildikleri görüldü.

Turist teknesi izlenimi verilen tekne, Ege Denizi'ne açıldıktan 3 dakika sonra yanaştığı Yunan Sahil Güvenlik botunun eşliğinden Türk karasularına hareket etti.

Göçmenler daha sonra şişme botlara bindirilerek Türkiye'ye itildi. Yaşananlar saniye saniye kaydedildi.

AB GÖRMEZDEN GELİYOR

Skandal olaydan 1 saat sonra bölgeye gelen Türk Sahil Güvenlik ekipleri, ölüme terk edilen sığınmacıları kurtarıp karaya çıkardı. Yunanistan'ın geri itme faaliyeti nedeniyle daha önce aralarında çocukların da olduğu çok sayıda göçmen boğularak ölmüştü. Edirne sınırında da Yunan askerlerince gasp edilip dövülerek geri gönderilen sığınmacılara Mehmetçik yardım eli uzatmıştı. Avrupa Birliği'nin dış sınırlarını korumakla görevli Frontex'in eski başkanının, Yunanistan'ın göçmenleri hukuksuz şekilde Türkiye'ye geri göndermesinden haberdar olduğu hatta bazılarını kısmen finanse ettiği ortaya çıkmıştı.

GÖÇMENLERLE MÜCADELE VAADİ!

Yunan hükümeti, NYT'nin yorum taleplerine yanıt vermedi. Yarınki genel seçimler öncesi Midilli'ye giden Başbakan Kiriakos Miçotakis, 'sert ama adil' göç politikasını savunmuş; 'yasadışı göçmenlerin' ülkeye girişinde yüzde 90'lık düşüş olmasıyla övünmüştü.