Nuriye Çomak: Kendin Yap Projeleri Her Zaman Değer Görüyor

Influencer Nuriye Çomak, “kendin yap projeleri” ile özellikle kadınlara istihdam sağlayan bir isim. Instagram üzerinden kendin yap videoları paylaşan Çomak, aynı zamanda tasarladığı ürünlerin satışını da gerçekleştiriyor.

Kendin yap projelerinin özellikle yurt dışında çok fazla rağbet gördüğünü belirten Nuriye Çomak, yoğun bir iş hayatı içinde olan kişilerin de bu tür projelere yönelim gösterdiğini ifade etti: "Biliyorsunuz bir şeyleri satın almak her zaman kolay. Fakat kişi almak istediği ürüne kendi değerlerini ve emeğini katıyorsa o ürün çok değerli oluyor. Bu nedenle iş hayatının stresinden bunalan birçok kişi, boş vakitlerinde bu tarz projelere yönelim sağlıyor. Hatta bazen kendin yap üretimlerini çok seven ve kariyer hayatını bu yöne doğru kaydıran insanların olduğunu da görüyoruz. Ben de çektiğim videolarla ve paylaştığım gönderilerle insanlara bu konularda destek olmak istiyorum. Kariyer hayatını bu alan üzerinden oluşturmak isteyen kişilere destek oluyorum. Üretim nasıl yapılır, hangi ürünler çok daha fazla rağbet görür, satış yapmak için hangi hususlara dikkat edilmesi gerekiyor; bu ve bunun gibi konularda destekte bulunuyorum. Özellikle ev kadınlarının iş hayatına dahil olmasını çok önemsiyorum."

İNSANLAR SATIN ALMAK YERİNE KENDİLERİ YAPMAK İSTİYOR

Günümüz dünyasında insanların satın almak yerine kendilerinin tasarımlarda bulunduğunu belirten Nuriye Çomak, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: "Biliyorsunuz artık el emeği ürünler çok daha fazla önemseniyor. Bu tür ürünleri ev dekorasyonunda da kullanmak mümkün olduğu için el emeği ürünlerin ciddi bir alıcı bulduğunu belirtmek de olanaklı. Aslında kendin yap ürünleri, bir gelir kaynağı olarak da değerlendirilebilir. Bu nedenle diyebilirim ki bu alanda insanların kendilerini geliştirmesi ve yaptıkları ürünler üzerinden gelir elde etmesi mümkün. Özellikle ev kadınları için önemli bir gelir kapısı olduğunu düşünüyorum."