Nöbetteki anneler anlattı! 'PKK'nın FETÖ'den farkı yok'

15 Temmuz'un yıldönümünde Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlat nöbetini sürdüren anneler AKŞAM'a konuştu. HDP'nin çocuklarını tehdit ve yalanlarla PKK'ya gönderdiğini belirten gözü yaşlı anneler, “PKK'nın FETÖ'den farkı yok” dedi.

GÜRKAN ATA

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 681'inci gününde sürüyor. Hain kalkışmanın yıldönümünde evlat nöbetini sürdüren anneler AKŞAM'a konuştu.

'DEVLETİMİZ YOK EDECEK'

Oğlu Ramazan'a kavuşmak umuduyla evlat nöbetini sürdüren Mevlüde Üçdağ, "HDP aracılığıyla PKK 'ülke kuracağız' yalanıyla, FETÖ de dini kullanarak insanları zehirledi. Beyin yıkayarak insanları topladı, sonra da ülkemize zarar verdiler. Devlete, askere, halka kurşun sıktılar. Arkalarında bıraktıkları annelerin gözyaşları umurlarında olmadı. İkisi de aynı, ha FETÖ ha PKK. Ama devletimiz çok güçlü, ikisini de yok edecek" diye konuştu.

AMAÇLARI ÜLKEYİ BÖLMEK

İstanbul'dan 8 yıl önce kandırılarak dağa götürülen kızı Ceylan için Diyarbakır'daki oturma eylemlerine katılan Türkan Mutlu ise şunları söyledi: "Hem PKK, hem FETÖ'nün tek amacı ülkeyi bölmek, Suriye gibi paramparça etmek. Bunu yaparken her türlü yalanı söylediler, zorladılar, arkadan insanları vurdular. Neredeyse her eve bir acı düşürdüler. Ama öyle yüce bir milletiz ki başaramadılar. İkisinin de sonu gelecek."

NÖBETTEKİ AİLELERE 28'İNCİ MÜJDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da devam eden Evlat Nöbeti'nde bugün 28'inci buluşmanın gerçekleşeceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da, ikna çalışması sonucu, 5 örgüt mensubu teröristin teslim olduğunu açıkladı. 2011 ve 2015 yılları arasında terör örgütüne katılan örgüt mensuplarının son olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi. 5 örgüt mensubundan birinin ailesi; hem Diyarbakır'da ve hem de Muş'ta Evlat Nöbeti'ne katılan aileler arasında bulunuyor. Böylelikle 2021 yılında sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı ise 102'ye yükseldi.