Nişantaşı'nda başörtülü akademisyene çirkin saldırı... Tepkiler çığ gibi büyüdü

İstanbul Nişantaşı'nda parkta oturduğu esnada Neşe Nur Akkaya'ya çirkin bir saldırıda bulunan Eray Ç.'ye tepkiler büyüyor. Konuya ilişkin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KADEM ve Akkaya'nın kadrosunda yer aldığı İstanbul Teknik Üniversitesi ile AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Neşe Nur Akkaya'nın İstanbul Nişantaşı'nda yaşamış olduğu çirkin saldırıya tepkiler büyüyor.

Akkaya'nın Araştırma Görevlisi olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden olaya tepki geldi. İTÜ'nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlimiz Neşe Nur Akkaya'ya yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Nefret söylemiyle başlayan ve ardından fiziksel şiddete varan davranışlarıyla akademisyenimizi darp eden kişinin hak ettiği cezayı alması için bu olayın takipçisi olacağız." ifadeleri yer aldı.

"BU BİR NEFRET SUÇUDUR"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) olaya ilişkin, "İstanbul Nişantaşı'nda parkta oturan başörtülü akademisyen "sizi burada istemiyoruz" diyen şahsın saldırısı sonucu hastanelik oldu. Bu bir nefret suçudur. İnsanlığı tehdit eden bu hastalıklı zihniyet ortadan kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakan Derya Yanık'tan Nişantaşı'nda yaşanan saldırı olayına ilişkin açıklama: "Bu faşist zihniyeti şiddetle kınıyorum"

"BU ÜLKEYİ KALPLERİ NEFRETTEN KARARMIŞ OLANLARA BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Nişantaşı'nda yaşanan şiddet olayını telin ederek, "Bu ülkeyi kalpleri nefretten kararmış olanlara bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Kanada'da İslam karşıtlığı yüzünden 4 Müslüman'ın öldürülmesine üzülürken, Nişantaşı'nda aynı saiklerle başörtülü bir kadın akademisyene saldırıldığını belirtti.

Irkçılığın en büyük hastalık olduğunu vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Bu barbarlığı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu barbarlığı telin ediyorum. Ülkemizde ne yazık ki yıllar yılı birileri topluma yersiz korkular zerk ettiler. Kirli ve hastalıklı ruh hallerini ideoloji diye pazarladılar. Dini değerleri benimseyen geniş toplum kesimlerini ötekileştirerek toplumsal huzuru bozdular. İşte onlar bugün Nişantaşı'nda yaşanan şiddetin ortağıdır.

Bir de buradan şunu sormak istiyorum. Bu şiddete maruz kalan kişi başörtülü olduğu için mi bazı 'insan hakları' savunucuları, 'kadın hakları' aktivistleri seslerini çıkarmıyorlar? Nedir bu onaylayıcı sessizliğin sırrı? İnsan, eşrefi mahlukattır. Kişi kendisi için istediğini diğeri için istemedikçe gerçek huzur ve güven ortamının oluşması mümkün değildir. Bu ülkeyi kalpleri nefretten kararmış olanlara bırakmayacağız. Huzur için, güven için, istikrar için, istikbalimiz için daha çok çalışacağız."

"ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Akkaya'ya yönelik yapılan çirkin saldırıyı sert bir dille kınadığını belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

"Nişantaşı'nda bir parkta başörtülü olduğu için genç bir akademisyene karşı yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Herkes, toplumu ayrıştıran her türlü saldırının, kadına karşı şiddetin karşısında, sevginin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında olmalıdır. Bu tür zorbalara karşı hukukun gerekeni en sert ve seri şekilde yapacağına inanıyorum."