2021 Nisan yağmurları ne zaman başlıyor? Nisan yağmurunun faydaları nelerdir

Nisan yağmurları müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Nisan ayına girdiğimiz şu günlerde yağmurların ne zaman yağacağı, ve faydaların neler olduğu merak konusu oldu. Peygamber Efendimiz'in (sav) Nisan yağmurunun faydaları ile ilgili hadisleride vardır. Peki Nisan yağmurlarının hadislerle bildirilen olağanüstü şifa ve bereketi nelerdir?

Nisan ayının girmesiyle birlikte bereketi bol olan yağışlar heyecanla bekleniyor. Bilindiği üzere Nisan yağışların vatandaşlar tarafından bolluğun, berekeni ve hatta şifanın kaynağı olduğuna inanılmaktadır. Zira bu yağmurlar için Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) pek çok hadiisi vardır. Peki Nisan yağmurları 2021 ne zaman başlıyor? Nisan yağmurunun faydaları nelerdir?

Uzmanlar nisan yağmurunun faydalarına dikkat çekiyor. Anadolu'da halen şifa kaynağı olarak toplanan ve 13 Mayıs'a kadar biriktirme süresi olan Nisan yağmurlarının saç ve cilt sağlığını koruduğu biliniyor.

Nisanda yağan yağmurlar, vücuda zindelik ve enerji kazandıran kullanılabilir demir maddesi içermektedir.

Nisan yağmurlarıyla, kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarı, en doğal yoldan geri kazanılabilir. Yaşlıların el, yüz ve saçlarına yağmur suyu sürülmesinin de faydalı olmakta.

Yağmur öncesinde kanınızdaki demiri ölçtürün, ıslana ıslana dolaştıktan sonra kanınızdaki demiri tekrar ölçtürün. Aradaki farkı net olarak görme imkanına sahip olacaksınız.

NİSAN YAĞMURLARINI ŞİFASINA İLİŞKİN PEYGAMBERİMİZ'DEN HADİSLER

Peygamberimiz (sav)'den rivayet olundu ki:

"Cebrail as Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde, insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz''

Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver, Ya Rasulullah dediler, Rasulullah (sav):

"Nisan yağmurunu alınız (toplayınız) Ona; 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdüLillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk'a yemin ederim ki, Cebrâil Bana dedi ki; "Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir"

NİSAN YAĞMURU ÇOCUĞU OLMAYANLAR İÇİN

Nisan yağmurunun bir çok derde deva olduğunu bildiren hadisi şerifler vardır. Bu hadisi şeriflerde çocuğu olmayan kadının nisan yağmuru içerse biiznillah çocuğunun olacağı müjdelenmiştir.

NİSAN YAĞMURLARI NE ZAMAN BAŞLAR?

Şifalı olan Rumi nisan yağmurları, nisan ayının on dördünde başlar, mayıs ayının on dördünde biter. Bu zaman içinde yağan yağmurlara "Nîsân yağmuru" denir ve bir çok hastalığa deva olup bir çok faydası vardır.

- Yılanların zehiri, balıkların incisi, hatta bal arısının balı gibi pek çok harikulade nimet hep bu yağmurun suyundan oluşur.

- Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere devâ, hastalılara şifâdır.

- Sular içerisinde en saf su nisan yağmurunun suyudur.

- Nisan yağmuru ile mayalanan yoğurt mutlaka tutar.