NFT çılgınlığı hız kesmiyor! Sir Tim Berners-Lee ''interneti'' satıyor

'İnternetin isim babası' olarak da anılan İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, çok konuşulacak bir adım attı. Lee, modern interneti oluştururken oluşturduğu orjinal kaynak kodlarını NFT olarak satışa çıkardı.

Son dönemde milyon dolarlık satışlar ile gündeme gelen NFT furyasına 'internetin isim babası' olarak anılan Sir Tim Berners-Lee de katıldı. Lee, modern interneti oluştururken oluşturduğu orjinal kaynak kodlarını NFT olarak açık artırmaya çıkardı.

Hürriyet'in BBC'den aktardığı habere göre, 'http://www...' şeklinde başlayan site adreslerin mucidi olduğundan kimi zaman 'internetin isim babası' olarak da anılan İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee, çok konuşulacak bir adım attı.

Lee, modern interneti oluşturmak için kullanılan orijinal kaynak kodlarını NFT olarak açık artırma çıkaracağını duyurdu.

Açık artırmaya ünlü müzayede evi Sotheby's ev sahipliği yapacak. Sotheby's'ten yapılan açıklamaya göre, açık artırmadan elde edilecek olan gelir, 1989'da interneti icat eden Lee ve eşi hayır işleri için kullanılacak.