New York kırmızı beyaz

New York'ta düzenlenen 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü büyük coşkuyla yapıldı. Sanatçıların ve folklor ekiplerinin gösterilerini izleyenler, Türk mutfağının lezzetlerini tatma şansı da yakaladı.

TÜRK MUTFAĞI VE KÜLTÜRÜ TANITILDI

ABD'nin New York kentinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 41'incisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında sokaklar kırmızı beyaza büründü. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun organizesinde, taraftar dernekleri, Türk dernekleri, Türkçe eğitim veren okulların öğrencileri ve vatandaşlar ellerinde bayraklarla yürüdü. Madison Meydanı Parkı'na kurulan konser alanındaki kutlamalarda misafirler, Türk sanatçıların ve folklor ekiplerinin performanslarıyla coşkulu saatler yaşadı. Türk mutfağının lezzetlerini tatma şansı da yakaladı.

Festivalde sanatçı Rafet El Roman, Pınar Ayhan ve klarnet sanatçısı Serkan Çağrı konser verdi.

'ÜLKEMİZİ GURURLA TEMSİL EDİYORSUNUZ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, festivale video mesaj yolladı. Altun, mesajında anavatanıyla bağlarını koparmayan Türk-Amerikan toplumunun, "Türk milletinin birer temsilcisi ve birer vatandaş diplomat" olarak görüldüğünü ifade etti. Altun, barış, demokrasi ve refah konusunda ortak bakış açısına sahip ve yaklaşık 70 yıldır müttefiklik ilişkisi içerisinde bulunan iki ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda daha yakın ilişkiler tesis etmesinin Türk-Amerikan halkının katkılarıyla mümkün olacağının altını çizd.