Nevşehir'de okullar tatil mi? 28 Şubatta Nevşehir'de kar tatili var mı?

28 Şubat Perşembe Nevşehir okullar tatil mi? Nevşehir kar tatili Valilik MEB açıklaması ilde yaşayan vatandaşların merak konusu oldu. 28 Şubat 2019 Perşembe Nevşehir’de kar tatili var mı? Nevşehir’de etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle öğrenci ve veliler kar tatili haberlerini araştırıyor. Yarından itibaren iç kesimlerde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışının Doğu Anadolu Bölgesinde de etkili olması bekleniyor. Yağışların yarından itibaren Marmara Bölgesi'nde kar şeklinde olması bekleniyor.

Nevşehir’de okullar tatil mi? 28 Şubat 2019 Perşembe günü Nevşehir kar tatili var mı? Nevşehir Valiliği ve MEB açıklamaları ilde yaşayan öğrencilerin ve velilerin gündeminde yer alıyor. Nevşehir’de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Nevşehir kar tatili açıklamaları da yakından takip ediliyor. Kayseri, Sivas ve Nevşehir için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden başlayarak Kayseri, Sivas ve Nevşehir genelinde rüzgarın hızının saatte 50-80 kilometreye ulaşması bekleniyor.

NEVŞEHİR’DE OKULLAR TATİL Mİ?

Nevşehir kar tatiliyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

NEVŞEHİR İÇİN FIRTINA UYARISI

Kayseri, Sivas ve Nevşehir için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden başlayarak Kayseri, Sivas ve Nevşehir genelinde rüzgarın hızının saatte 50-80 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına dolayısıyla yaşanabilecek soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkisinin yarın saat 22.00'a kadar sürmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN SON UYARI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar, Akdeniz ve İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde yer yer fırtına bekleniyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden yarın gece saatlerine kadar Hakkari, Bitlis, Muş çevreleri ile Siirt (Şirvan, Pervari), Şırnak'ın doğu (Beytüşşebap, Uludere), Van'ın güneybatı (Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar) ve Batman'ın Sason ilçelerinde yoğun kar yağışı (25-50 santimetre) bekleniyor.

Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda ise rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın, yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Vatandaşların, kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

DOĞU ANADOLU’DA KAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışının etkisini sürdüreceği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Erzincan ile Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Dünden beri aralıklı olarak kar yağışının etkili olduğu bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi, rüzgarın kuzey yönünden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Erzincan'da 1, Tunceli'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 7, Ardahan'da 6, Erzurum ve Kars'ta 3 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Iğdır'da 11, Erzincan'da 5, Tunceli'de 4, Kars'ta 0, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 3, Ağrı'da 2 ve Erzurum'da 1 derece olacak.

Kar kalınlıkları kayak merkezlerinden Erzincan Ergan'da 195, Erzurum Konaklı'da 88, Palandöken'de 87, Kars Sarıkamış'da 88, Ardahan Yalnızçam'da 25 santimetre ölçüldü.

Bölge genelinde gece ve sabah buzlanma, don ile yer yer görülecek sis ve pus nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ve eğimli yerlerde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

MARMARA’DA KAR YAĞIŞI

Bölgenin doğusu ile yüksek  kesimlerinde yer yer kar yağışı öngörülüyor

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile yüksek kesimlerinde yer  yer kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye  göre, bölgede sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak.

Çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu ile Kırklareli ve  Tekirdağ çevrelerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Yüksek kesimler ile bölgenin doğusunun ise yer yer kar yağışlı  geçmesi, yağışların Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde  olması öngörülüyor.

Kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa)  eseceği tahmin edilen rüzgar ile kuvvetli kar yağışları nedeniyle oluşabilecek  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

DÜZCE’DE KAR YAĞIŞI

Kentte etkili olan yağış nedeniyle  yüksek kesimler beyaza büründü  Düzce'de şehir genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. 

Şehirde gece etkili olan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı.

Yağış, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişi Düzce kesimi, D-655  Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolu ile Topuk Yaylası, Güzeldere  Şelalesi, Kardüz ve Samandere gibi şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Güzergahlarda, Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmasını  aralıksız sürdürürken, polis ekipleri de güzergahta ring halinde bulunarak,  sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarıyor.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın bölgede gün boyu etkili olacağını  bildirdi.