Nevruz kutlamasında FETÖ-PKK kurgusu 

Diyarbakır'daki Nevruz alanına bıçakla girmek isterken vurulan Kemal Kurkut'un, bölgede kaos çıkarmak için FETÖ ve PKK tarafından özel olarak seçildiği tespit edildi.

İstihbarat birimleri Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında çantasında bomba olduğunu söyleyen ve polislere bıçakla saldıran üniversite öğrencisi Kemal Kurt'un bağlantılarıyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede 20 Mart akşamı ailesine haber vermeden Malatya'dan otobüse binen İnönü  Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Kemal Kurkut, sabah 07.00'de Diyarbakır otossssssgarına ulaştı. Kurkut, Nevruz'a katılanlar tarafından çok fazla tercih edilmeyen 4 nolu güvenlik noktasına geldi. 

BOMBA VAR DEDİ

Polis noktasına gelen Kurkut'un çantasını kontrol etmek isteyen ve çantasında ne olduğu soran polise genç "Çantamda bomba var, hepinizi öldüreceğim" karşılığını verdi. Polisler ise "Çantada bomba var" sözüyle birlikte Kurkut'a silah doğrultup çantasını yere bırakmasını istedi. Üzerinde bomba olabileceği gerekçesiyle giysilerinin üst kısmı çıkartılan ve yere bıraktığı çantası açtırılan Kurkut, çantasından çıkarttığı bıçağı polise savurduktan sonra çantasını bırakıp kaçmaya başladı. Çantada uzaktan kumandalı bomba olduğunu ve tetikleyicinin de Kurkut'un elinde olduğunu düşünen polis, Kurkut'u vurdu.  Ağır yaralanan Kurkut kaldırıldığı hastanede ise hayatını kaybetti. 

KAOS PLANI ÇÖKTÜ

İstihbarat birimleri Kurkut'un FETÖ - PKK ortaklığında bir kaos planı için özellikle seçildiği yönünde ciddi bulgulara ulaştı. Daha önce bir karakola gelip polislere 'Bana çay ısmarlayın size bir terörist fotoğrafı göstereceğim' dedikten sonra çantasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını çıkarıp gösteren psikolojik sorunlar yaşayan üniversite öğrencisi Kurkut'u bilerek seçti. Alevi kökenli olan Kurkut'un Nevruz alanında vurulmasıyla alandaki kalabalığın polisle çatışmasını planlayan hain örgütlerin kaos planı tutmadı. 

Fotoğrafçı alanda pusuda beklemiş 

İstihbarat birimleri Kurkut'un vurulma anını çekip servis yapan PKK'nın yayın organı sözde muhabirinin 4 Nolu kapıda beklediğini belirledi. Kurkut'un vurulmasından sonra HDP'lilerin olayı kullanarak provokasyona zemin hazırlamasına dikkat çekti. 

FETÖ'cülerden skandal paylaşım   

FETÖ'nün PKK'yı kullanarak 6-7 Ekim olayları benzeri kaos yaratmayı planladığı ortaya çıktı. FETÖ'cülerin bir gün önce 'Bahar geldiğinde her şey daha güzel olacak' ve 'bildiklerimizi bilseydiniz uyuyamazdınız' şeklinde paylaşımları dikkat çekti.

Gülen'in darbe girişimine karıştığının kanıtlar açık 

Antalya'da bu yıl altıncısı düzenlenen Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'na katılmak için gelen İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Westmacott, şu değerlendirmeyi yaptı: "Açıkça söylemek gerekirse, dünyada Türkiye'yi anlayan çoğu insan kabul edecektir ki Gülen örgütünün 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminde güçlü şekilde dahiliyeti var. 

Komitede aynı karara vardı 

Ben bunun olayların önemli bir unsuru olduğunu düşünüyorum. Belki başka unsurlar da var, 15 Temmuz'da olanlar bence çok karmaşık ama Dış İlişkiler Komitesi'nin Gülen örgütünün dahil olduğu sonucuna varmasına hiç şaşırmadım, benim fikrim de o yönde." Westmacott, "FETÖ'nün darbe girişimine karıştığı yönündeki kanıtlar açık" dedi.