Neredeyse istihbarat komutanı oluyordu! YAŞ'ta terfi eden general FETÖ'den gözaltına alındı

FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü hatlardan haberleştikleri gerekçesiyle, kritik görevlerdeki üç eski tuğgeneral ve bir sivil gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden birinin, 2020 YAŞ'ta terfi alarak tuğgeneralliğe yükselen eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy olduğu öğrenildi.

Ankara’da, FETÖ soruşturması kapsamında 3’ü emekli tuğgeneral, 1’i sivil 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, MİT’in bildirimi üzerine FETÖ’nün “mahrem hizmetler” yapılanmasıyla irtibatlı olduğu anlaşılan emekli tuğgeneraller Celalettin Çoban, Nuri Cankıymaz, Serdar Atasoy ile mahrem imam Y.Ö. hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İSTİHBARAT BAŞKANIYDI

Alınan bilgiye göre şüphelilerden Atasoy, piyade kurmay albay rütbesindeyken 30 Ağustos 2020 Yüksek Askeri Şura kararıyla tuğgeneralliği terfi ettirildi.

Ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atanan Atasoy bu göreve başlamasından kısa bir süre önce Harekat Başkanlığı’na ardından 4. Kolordu Komutanlığı emrine verildi. Atasoy’un kısa bir süre önce emeklilik dilekçesi vererek itirafçı olduğu belirtiliyor.

Milli Mayın Faaliyet Merkezi Başkanı şüpheli Çoban ise, 15 Temmuz’daki atama listesinde yer aldı. İki yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Çoban’ın yargılanması devam ediliyor. Eski Personel Daire Başkanı Cankıymaz darbe girişiminin ardından emekli oldu. Y.Ö’nün de özel bir şirkette çalıştığı öğrenildi.