'Necmettin Öğretmen'i PKK yandaşları unuttu, millet unutmadı! “Onun yolundan gideceğiz”

PKK'nın şehit ettiği Necmettin Öğretmen unutulmadı! Geride binlerce Necmettin bıraktı. Tunceli'de 2017'de kaçırıldıktan sonra şehit edilen Necmettin Yılmaz'ın bu yıl 6. ve 7. sınıfta okuyan öğrencileri, şehit öğretmenlerinin isminin verildiği okulda bir araya geldi.

Görev yeri Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye dönerken 16 Haziran 2017'de Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra şehit edilen ve cenazesi 16 Temmuz 2017'de toprağa verilen Necmettin Öğretmen'in ailesinin acısı tazeliğini koruyor. Necmettin Yılmaz, şehadetinin 5. yılında Siverek'teki öğrencileri tarafından anıldı. Necmettin Yılmaz'ın bu yıl 6. ve 7. sınıfta okuyan öğrencileri, şehit öğretmenlerinin isminin verildiği okuldaki kütüphanenin önünde bir araya geldiler.

HEP BİRLİKTE KİTAP OKUDULAR

Öğrencileri, öğretmenlerinin son karne günündeki "Bol bol kitap okuyun" tavsiyesini yerine getirip Şehit Necmettin Yılmaz Kütüphanesi'nde kitap okudu, Yılmaz'ı andı. Şehit Necmettin Yılmaz'ın fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen öğrencileri, öğretmenlerine özlemlerini dile getirdi.

ÖĞRETMEN OLUP ONUN YOLUNDAN GİDECEĞİM

Öğrencilerden Mehmet Ali Subay, aradan geçen zamana rağmen öğretmenlerini unutmadıklarını söyleyerek, "Öğretmenimiz 5 yıl önce şehit edildi ve 5 yıldır öğretmenimizi hiç unutmadık. Ben de öğretmen olup onun yolundan gideceğim" dedi. Tuba Çaçan da öğretmenleri Yılmaz'ın memleketine giderken şehit edildiğini anımsatarak, "Öğretmenimiz bize karnelerimizi dağıttıktan sonra şehit edildi. 5 yıldır öğretmenimizin acısı yüreğimizden dinmedi ve onu çok özlüyoruz. Onun gibi iyi bir öğretmen olmak ve öğrencilerimizi onun bizi yetiştirdiği gibi yetiştirmek istiyorum" diye konuştu.

100 SENE DE GEÇSE ACISI UNUTULMAZ

Necmettin Yılmaz'ın annesi Gülay Yılmaz, 23 yaşında toprağa verdiği oğlunun Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Demirkapı Köyü'ndeki Türk bayrakları ile süslenmiş mezarının başında, evladının acısını bir an bile unutmadığını belirterek, "100 sene de geçse, bin sene de geçse acı acıdır. Allah kimseye bu acıyı tattırmasın" ifadelerini kullandı.