Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buldu: ''İnanç Zaferin Müjdecisidir''

Star Gazetesi tarafından sekizincisi düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri, Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Üstad Necip Fazıl'ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Türk basınının öncü gazetesi Star, edebiyat dünyasında büyük yankı bulan ve kültür sanat camiasının en prestijli ödülü Necip Fazıl Ödülleri'nin bu yıl sekizincisini düzenledi. Fikir sanat dünyamıza özgün eserleriyle katkı sağlayan yapıtların sahipleri, yoğun ilgi gören törende ödülleriyle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle 'İnanç Zaferin Müjdecisidir" temasıyla düzenlenen gecenin onur konuğu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu.

24 TV'de canlı yayınlanan ödül törenine kültür ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı.

KIRMIZI HALI PROGRAMI

Necip Fazıl Ödülleri sahiplerini buluyor. Ödül töreni öncesi Zeynep Türkoğlu'nun sunumuyla "Kırmızı Halı Programı" gerçekleştirildi.

star.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak törene ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nuh Albayrak: Yerli duruşun, milliğin her gün biraz daha önem kazandığı bir dönemde Necip Fazıl Ödülleri böyle bir görev ifa etti.

Necip Fazıl Şiir Ödülü Sahibi Mustafa Aydoğan: Necip Fazıl dediğimizde biz sadece bir şair görmüyorduk. Bir düşünce adamı da görüyoruz. Düşünce adamlığıyla şairliğin birleştiği bir şahsiyetti.

Sabahattin Zaim Üni. Öğr. Üy. Halime Kökce: Necip Fazıl; Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli ve hepimizin dimağında olan eserleriyle Türk edebiyatının, Türk düşüncesinin çok önemli bir ismi.

Necip Fazıl Ödülleri Jüri Üyesi Necip Tosun: Bu ödülün gelenekselleşmesinin arkasında biraz Cumhurbaşkanımızın ve kamuoyu ilgisinin olduğunu düşünüyorum.

Necip Fazıl Ödülleri Jüri Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Andı: Necip Fazıl Ödülleri; yerleşen, her dem taze, her dem yeni hiçbir zaman kanıksanmayan bir ödül olgusu oldu.

Necip Fazıl Ödülleri Jüri Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç: Necip Fazıl evrensel bir fikri savunan, onun bayraktarlığını yapan bir şair ve düşünür.

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü Sahibi Safiye Gölbaşı: Yolun başında, 17 yaşındayken onun kitaplarını okuyarak, yazarak yaşayacağıma inanmıştım.

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü Sahibi Kadir Daniş: (Necip Fazıl) Kalemini oyun için kullanan, yazmak için yazan değil de belli bir amacı olan bir kişi.

NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ 2021 TÖRENİ

star.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak: Cumhurbaşkanım Necip Fazıl Ödülleri'ne ilk yıldan bu yana devam eden desteğiniz için şükranlarımızı arz ediyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: O sadece bir şair değil, davası olan bir şairdi. Şiirleriyle ruhları, düşünceleriyle zihinleri doyuran büyük bir fikir işçisiydi.

NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ 2021 SAHİPLERİ

Necip Fazıl Şiir Ödülü sahibi Mustafa Aydoğan'ın ödülünü, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak takdim etti.

Mustafa Aydoğan, "Ödül vermek önermektir. Güzel bir geleceği ancak güzel olanı ödüllendirerek kurabiliriz. Necip Fazıl Ödülü'nü kuranları, yaşatanları hizmet edenleri tebrik ediyor. Teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın teşriflerinin bu ödülün devam etmesinde ve etkili olmasında büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Temennim o dur ki kurumsallaşmış muteber ödüller çoğalsın." dedi.

Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü sahibi Mukadder Gemici'nin ödülünü 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek takdim etti.

Mukadder Gemici, "Her ödül ayrı bir mesuliyettir bunu bilirim. Güzide ödüle layık gördükleri için seçici kurula ve TürkMedya ailesine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Safiye Gölbaşı

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Necip Fazıl Fikir Ödülü Sahibi Prof. Dr. Tahsin Görgün'ün ödülünü, oğlu Yusuf Görgün'e taktim etti.

Prof. Dr. Tahsin Görgün adına ödülü alan oğlu Yusuf Görgün, "Şu hususu belirtmek istiyorum; Necip Fazıl size nerede dokunmuştur? Bana dört yaşında dokunmuştur. Ben okuma yazma öğrenmeden evvel Necip Fazıl şiirleri ezberledim." şeklinde konuştu.

Necip Fazıl Uluslararası Kültür-Sanat Ödülü: Hashim Cabrera

Necip Fazıl Saygı Ödülü Sahibi Prof. Dr. Süleyman Uludağ: Beni memnun edenlerden bir tanesi de bu ödüle layık görülenlerin gençler arasından seçilmesidir. İsabetli bir şey olmuştur.