Ne olur kızıma dokunmayın! 

Saldırıda hayatını kaybeden Gülşen Bahadır’ın annesi Adli Tıp’a yalvararak, “Ne olur kızımdan parça almayın, onları bana bırakın” diye feryat etti.

Vefat eden THY personeli Gülşen Bahadır'ın annesi Fahriye ve yakınları da Adli Tıp önüne geldi. Anne Bahadır, kızının öldüğü ve cenazesinin teşhis ve otopsi işlemlerinin sürdüğünü öğrendiği anda isyan etti. Kurumun demir kapılarına tutunarak ayakta kalmaya çalışan Fahriye Bahadır, "Kızıma nasıl kıydınız" diyerek feryat etti. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesinin kendisine teslim edileceği bilgisini alan Fahriye Bahadır, "Kızımdan parça almayın. Onu kesmenizi istemiyorum. Onları bana bırakın" diyerek gözyaşları döktü. Bahadır'ı çevredeki vatandaşlar ve yakınları güçlükle sakinleştirdi. Gülşen Bahadır'dan geriye annesi ve çok sevdiği uçaklarla çekilmiş fotoğrafları 

kaldı.  

Kahramanlığı unutulmayacak

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda canlı bombayı vuran Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu şehit oldu. İlk kontrol noktasında teröristle çatışan Sakaroğlu da o anda şehit olmuştu. Sakaroğlu'nun o müdahalesi olmasaydı, can kaybı daha fazla olacaktı. Sakaroğlu, memleketi Hatay Sakaroğlu'nda toprağa verildi.

Milli güreşçi boyun eğmedi 

Milli güreşçi Serkan Türk'ün, ilk patlamanın ardından yaralılara yardım ettiği sırada ikinci patlamanın yaşandığı ve bu patlamada yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Edirne'de yaşadığı dönemlerde sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve AK Parti Gençlik Kolları'nda siyaset yapan Türk'ün vefatı Edirne'deki arkadaşlarını üzdü. 

Silahı tutukluk yaptı 

Saldırıda yaralanan Mustafa Kelleci, yaşadığı korkulu anları anlattı: “Üstümüze ateş ediyordu. Güvenlikten geçti. Vücudundan yaralandı. Orada vefat etti. Ben de omzumdan yaralandım. Bir ara silahı tutukluluk yaptı. Patlama anında yerde yatıyordum."

Ben hiç savaşmadım 

Saldırıda hayatını kaybedenlerden yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır’ın sosyal medya hesabından verdiği barış mesajları ölümünün ardından okuyanları ağlattı. Bahadır, "Hayatım boyunca hiç savaşmadım ben, ama hiç. Gücüm olmadığından değil tercih etmediğimden. Savaşta kazanan yok sadece kaybedilenler var, geride kalıp hatırlanan tek şey onlar hep bunu gördüm" diye yazdı

Eşi 6 aylık hamileydi

Tercüman olan Ertan An, evli ve bir çocuk babası. Gezdirdiği turistleri limana getirdiğinde patlamada can verdi. Eşi 6 aylık hamileydi. 

10 gün sonra evlenecekti 

Saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra evleneceği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Haznedaroğlu'nun kayınvalidesi damadının havalimanında çalıştığını söyledi. Damadı Yusuf Haznedaroğlu'nu kaybeden kadın, "Bakırköy Devlet Hastanesi'nden buraya geldik. Önce ağır yaralı olarak getirmişler sonra kaybetmişiz. 10 gün sonra düğünü vardı ne yazık ki" şeklinde konuştu.

Batman'ı üzen haber

Atatürk Havalimanı'nda taşeron işçi olarak çalışan Batmanlı 23 yaşındaki Özgül İde de hayatını kaybetti. İde'nin ailesiyle birlikte 3 yıl önce İstanbul'a taşındıkları belirtildi. İde ailesinin 8 çocuğundan biri olan Özgül İde'nin ölümü Batman'da büyük üzüntü yarattı.

Son mesajı ‘Güvendeyim’

TGS yer hizmetleri çalışanı Abdulhekim Buğda’nın saldırı sonrası Facabook’tan ‘güvendeyim’ mesajı yayımladığı ancak saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ekmeginin peşindeydi

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden biri de taksici Erol Eskisoy. Akrabası Orhan Gül, "Dün akşam saatlerinde bir müşterisini bırakmak için havalimanına gitmiş. Ondan sonrası malum... Kardeşimiz orada hayatını kaybetti" dedi.

ADLi TIP ÖNÜNDE ACI BEKLEYiŞ 

KIZINA SARILIP AĞIT YAKTI 

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor. Adli Tıp önünde yakınlarından haber bekleyenler arasında fenalık geçirenler yürekleri dağlarken çocuklarına sarılarak gözyaşı döken eşler ve anneler görenleri de ağlattı.