Ne konuşacakları merak konusu... Yunan basını o meseleye dikkat çekti

Yunanistan'da gündem, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti. Türkiye ve KKTC arasında denizaltı elektrik bağlantısı için anlaşma yapıldığını hatırlatan Yunan Kathimerini gazetesi, Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs konusunda alacağı tavrın çok önemli olduğunu belirtti.

Yunanistan'da gündem Başkan Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti... Vilnius'taki zirve sonrası olumlu havanın devam etmesi beklenirken Başkan Erdoğan'ın KKTC konusunda alacağı kararın önemine vurgu yaptılar.

Türkiye Kıbrıs meselesinin çözümü için iki devletli modelden yana olduğunu açık açık söyledi. Ancak Yunanistan hala federal devlet meselesinde ısrarını sürdürüyor.

Sabah'ın haberine göre; Vilnius'taki zirve sonrası olumlu atmosfer sürerken iki ülke arasındaki ilk sınavın Kıbrıs konusunda olacağını iddia eden Yunan Kathimerini, ihtilafların çözülmesi konusunda genel bir yol haritası üzerinde hareket edilmesi üzerinde karar verildiğini belirtti.

"ERDOĞAN'IN KIBRIS KONUSUNDA ALACAĞI TAVIR ÇOK ÖNEMLİ"

Kıbrıs sorununun ise bu süreci karmaşık hale getirdiğini yazan gazete, Ankara'nın iki devletli çözüm konusunda daha dinamik bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Türkiye ve KKTC arasında denizaltı elektrik bağlantısı için anlaşma yapıldığı hatırlatılan haberde, Başkan Erdoğan'ın KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesinde neler konuşulacağını da gündemine getirdi.

İki liderin Doğu Akdeniz başta olmak üzere Kıbrıs davasında görüş alışverişi yapacaklarını yazan gazete, Erdoğan'ın Kıbrıs konusunda alacağı tavrın çok önemli olduğunu belirtti.

Doğu Akdeniz'de barış rüzgarları: Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'den ortak tatbikat

Ege ve Akdeniz'de değişen güç dengesi Atina'yı panikletti! 600 milyon avroyu gözden çıkardılar

Yunan basınından Türkiye itirafı: Bu durum Türkiye'yi en fazla bir adım geride tutmaya yarar

Türkiye-Azerbaycan ilişkisi Yunanistan'a panik yaşattı: Ciddi sonuçları olur!

Yunanistan'dan Türkiye mesajı... Ege'de sükunet için 2 formül sıraladı