Ne istifa ne ihraç var! İYİ Parti'de Lütfü Türkkan tiyatrosu sürüyor

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfretmesi olayının yankıları sürüyor. Tüm Türkiye'nin tepki gösterdiği olayla ilgili İYİ Parti'den kafa karıştıran açıklamalar geldi. İstifa etmeyen Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun “Gereken yapılacak” açıklamasına rağmen partiden ihraç edilmedi.

Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında Lütfü Türkkan'ın bir şehit yakınına küfretmesi tüm Türkiye'de büyük tepki gördü.

İnfiale yol açan olayla ilgili protestolarda, Lütfü Türkkan'ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebi öne çıktı.

İstifa etmesi beklenen Lütfü Türkkan olayı kamuoyunu tatmin etmeyen bir özürle geçiştirmeye kalkıştı. Görevden alındığı duyurulan Türkkan'ın grup başkan vekilliği görevinden istifa ettiği ortaya çıktı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu "Hükümete yakın muhabirler birtakım kurgular yapıyor. İktidar bunu yapıyor. Biz de kendimizi zaman zaman kontrol etme kabiliyetimizi yitirmiş oluyoruz. Olay bir provokasyon. Bu konuyu derinlemesine araştırıyorum" açıklamasıyla Türkkan'ın şehit yakınına provokatör suçlamasını sürdürdü.

İYİ PARTİ TOPLANTISINDAN İHRAÇ ÇIKMADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ise İYİ Parti'deki grup başkanvekilliği seçimi öncesi, skandalı "hata" olarak nitelendirerek Akşener'in bunu görmezden gelmeyeceğini söyledi.

Ancak Ağıralioğlu'nun "Gerek neyse yapılır" açıklamasına rağmen toplantı sonrasında Türkkan'ın yerine Erhan Usta isminin getirildiği açıklandı. Lütfü Türkkan'ın partiden ihraç edildiğine dair bir açıklama yapılmadı.

AKŞENER UYARI İLE YETİNDİ

Edinilen bilgiye göre; Meral Akşener toplantıda ''Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Vatandaşla diyaloglarınızda soğukkanlılığınızı koruyun, öfkenize mağlup olmayın. Gündemi değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bizi sahadan çekmek istiyorlar. Vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Başkan Erdoğan, Türkkan'ın küfrettiği şehit yakını ile görüşmesinde "Gereken de ne ise bunlara zaten sonuna kadar yapacağız. Bundan geri adım atmamız mümkün değil. Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz" ifadelerini kullanmıştı.