NATO'dan tatbikat atağı... Rusya'yı çevreliyorlar

Rusya ve NATO arasında yaşanan gerilim askeri tatbikat düzeyinde devam ediyor. NATO'da özellikle ABD'nin üye ülkelerden topladığı binlerce asker dünyanın çeşitli bölgelerinde olası Rusya tehdidine karşı hazırlık tatbikatları yürütüyor.

Aksam.com.tr

Ceyhan Ünal

NATO'da ABD'nin başını çektiği askeri tatbikatlar, Rusya'nın olası bir saldırısına karşı hazırlık olarak değerlendiriliyor. Bu tatbikatlar özellikle Atlantik üzerinden Avrupa ve Karadeniz'e uzanan bir bölgeyi içerisine alıyor.

Aksam.com.tr'nin Breaking Defence'ten aktardığı habere göre, Rusya'ya yakın bölgelerde çevreleme tatbikatı denilebilecek bu çalışmalarda, ABD'nin ülkesinden bu bölgelere asker gönderme hızını ve yeteneğini ölçeceği ifade edildi.

Tatbikat çerçevesinde, ABD'nin NATO üyesi ülkelere anlık Rus müdahalesine karşı güvence sağlayabilmek için şimdiden Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya asker ve teçhizat konuşlandırdığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Haberde ayrıca, NATO'nun üst düzey yetkilileri, 20 ülkeden yaklaşık 9.000 askerin katıldığı askeri tatbikatların özel olarak Rusya'yı hedef almadığı konusunda ısrarcı olsalar da, tatbikatların Rus gemilerinin serbest dolaşımını engellemekle suçlandığı Karadeniz bölgesine odaklandığına dikkat çekildi.